VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.8/10 (16 ääntä )

Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge


Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge on LucasArtsin vuonna 1991 julkaisema seikkailupeli. Peli on Monkey Island -sarjan toinen osa ja se on kirjoitettu SCUMM-komentosarjakielellä.

Monkey Island 2 tehtiin pian edellisen The Secret of Monkey Islandin jälkeen, ja se käytti samoja tekniikoita, lukuun ottamatta taustakuvituksia, jotka olivat digitoituja öljymaalauksia. Pelissä oli myös helpotettu vaikeustaso, joka oli suunnattu seikkailupelejä ennen kokeilemattomille pelaajille. LeChuck’s Revenge julkaistiin joulukuussa 1991 MS-DOS:lle ja Amigalle, 1992 Macintoshille ja 1994 FM Townsille.

Monkey Island 2 alkaa jokin aika The Secret of Monkey Islandin jälkeen, jonka sankari Guybrush Threepwood on rikastunut, mutta tylsistynyt, ja päättänyt hakea uusia seikkailuja, asettaen tavoitteekseen mystisen aarteen Big Whoopin löytämisen. Aluksi hän on kuitenkin jumissa merirosvosaarella, jonka on väkivaltaisin keinoin ottanut kauppasaartoon edellisessä osassa tuhotun merirosvo LeChuckin apuri Largo LaGrande. Guybrush luo voodoo-nuken, jonka avulla onnistuu karkottamaan Largon. Yhteenoton aikana Largo saa haltuunsa Guybrushin muistona säästämän LeChuckin parran, jonka avulla palauttaa hänet eloon zombina. Guybrush saa johtolangan Big Whoopista, jonka mukaan aarteen hautaajat piirsivät kartan ja jakoivat sen neljään osaan.

Pelistä on tehty myöhemmin vuonna 2010 special edition versio, missä taustagrafiikat on piirretty uudelleen, äänimaailma uusittu, sekä hahmojen keskustelut nauhoitettu uudelleen. Pelissä oli myös valikkorakennettu ja pelimekaniikkaa uusittu. Peli julkaistiin alustoille PlayStation 3, iPhone, iPod Touch, iPad, Windows, and Xbox 360.

Kuvankaappauksia Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge pelistä :

Youtube video Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge pelistä :

Monkey Island 2: LeChuck's Revenge, 8.8 out of 10 based on 16 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

28.3.2012

Jätä kommentti