VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.8/10 (5 ääntä )

Maniac Mansion tiedoston lataus
Lataa Maniac Mansion
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Maniac Mansion


Maniac Mansion on LucasArtsin vuonna 1987 julkaisema graafinen seikkailupeli. Pelin juoni kertoo viktoriaanisessa kartanossa maailmanvalloitusta valmistelevasta hullusta tiedemiehestä, joka on kidnapannut nuoren naisen, ja joukosta teinejä, jotka ryhtyvät pelastustoimiin ja murtautuvat kartanoon aamukolmelta. Tyyliltään peli on parodia B-luokan kauhuelokuvista.

Maniac Mansion mullisti graafisten seikkailupelien lajityypin esitellen elokuvamaisen kerronnan ja uuden käyttöliittymän. Peli ohjelmoitiin sitä varten kehitetyllä SCUMM-komentosarjakielellä, jota käyttäen LucasArts teki edelleen useita seikkailupelejä.

Vuosina 1990–1993 tuotettiin peliin löyhästi perustuvaa tilannekomediatelevisiosarjaa Maniac Mansion. Peli sai vuonna 1993 jatko-osan Day of the Tentacle.

Maniac Mansion julkaistiin ensimmäisen kerran 10. lokakuuta 1987 Yhdysvalloissa Commodore 64:lle ja Apple II:lle. Nämä käännökset oli tehty SCUMMin versio 0:lla.

Toisen kerran peli julkaistiin vuonna 1988 Commodore 64:lle, Apple II:lle ja MS-DOSille. Pakkauskotelon takapuoli oli vaihdettu erään jälleenmyyjän otettua pelin pois myynnistä, koska siinä oli seksuaaliseen haluun viittaava sana. MS-DOS-käännös oli tehty SCUMMin versio 1:llä.

Kolmannen kerran peli julkaistiin vuonna 1989 Commodore 64:lle, Apple II:lle, MS-DOSille, Atari ST:lle ja Amigalle. Tällöin Enhanced Versioniksi kutsuttu MS-DOSin sekä Amigan ja Atari ST:n käännökset oli tehty SCUMMin versio 2:lla. Merkittävin ero versio 1:llä tehtyihin aikaisempiin julkaisuihin oli tuntuvasti parempi grafiikka. Amiga-käännöksessä on digitoidut ääniefektit ja soitinäänet, joskaan ei kovin huolellisesti tehdyt. SCUMMin versio 2:lla tehdyissä käännöksissä oli kopiosuojaus. Tämä ilmeni siten, että kartanon toisen kerroksen ovi oli muutettu panssaroiduksi, jonka pystyi avaamaan vain pelipakkauksen mukana tulleen koodiluettelon avulla. Jos oven yritti avata väärällä koodilla, oli seurauksena talon räjähtäminen ja pelin päättyminen.

Youtube video Maniac Mansion Deluxe pelistä :

Lainattu Wikipedia Maniac Mansion

Maniac Mansion, 8.8 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

16.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

2 Vastausta to “Maniac Mansion”

  1. Tukse sanoo:

    Paras seikkailupeli ever. Commodorelle en vaan löytänyt ikinä 100% toimivaa versiota 🙁

  2. impivaara joonas sanoo:

    Tulipahan tämäkin mentyä nyt viime kesälomien aikana läpi uudelleen. Kyseessä oli juuri tuo Maniac Mansoin Deluxe versio. Muutamassa kohtaa jäin pelissä jumiin ja jouduin kattoon netistä hieman vinkkiä että pääsin jatkaan.
    On näissä vaan ihan eri tunnelma, mitä näissä nykyajan 3D massatuotantopeleissä.

Jätä kommentti