VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.5/10 (2 ääntä )

Last Ninja


The Last Ninja on isometrisestä kuvakulmasta kuvattu toimintaseikkailu, jonka kehitti ja julkaisi System 3 vuonna 1987 Commodore 64 -tietokoneelle. System 3 julkaisi pelille myöhemmin myös jatko-osia: Last Ninja 2: Back With A Vengeance (1988), Last Ninja Remix (1990) sekä Last Ninja 3: Real Hatred Is Timeless (1991).

The Last Ninja oli myydyin alkuperäinen C64-peli. Yksistään Euroopassa C64-versio myi yli 750 000 kappaletta ja kansainvälisesti kaikki alustat huomioon ottaen myynti ylitti 2 000 000 kappaletta[1].

Peli ilmestyi vuonna 1987 myös Apple IIGS -tietokoneelle ja vuonna 1988 Atari ST:lle ja MS-DOS-käyttöjärjestelmälle. Vuonna 1990 peli julkaistiin Amigalle nimellä Last Ninja Remix.

 

The Last Ninja on yhdistelmä seikkailua, ongelmanratkontaa sekä taistelua. Pelin päähenkilön Armakunin päämääränä on matkata pahan Shogun Kunitokin palatsiin, tuhota hänet ja löytää sekä pelastaa pyhät kirjoitukset. Mitä lähemmäksi palatsia Armakuni pääsee, sitä haastavammiksi Kunitokin apurit käyvät.

Pelatessa ruudulla näkyy vihollisen energia sekä pelaajan keräämät esineet ruudun oikeassa laidassa. Oma energia näkyy ruudun alalaidassa. Maailma on kuvattu isometrisestä kuvakulmasta ja pelaaja voi liikkua kahdeksaan eri suuntaan. Liikkeet toimivat sen mukaan mihin Armakuni katsoo mutta pelaajan on pysyttävä ennaltamääritetyllä tiellä – esimerkiksi nurmikolle ei voi astua. Pelaaminen vaatii kärsivällisyyttä ja tarkkuutta ansoja ja maaston kuolettavia paikkoja väistellessä. Peli sisältää monia C64-pelaajille legendaarisia hyppelykohtauksia esimerkiksi joella olevien kivien yli. Mikäli kivistä hyppää ohi, kuolema korjaa saman tien. Välillä pelaaja saattaa törmätä Buddha-temppeleihin, joissa kumartumalla saa vinkkejä siitä mitä seuraavaksi pitäisi tehdä edetäkseen pelissä. Monet etenemisen kannalta kriittiset esineet on piilotettu puihin ja pensaisiin ja välähtävät pikaisesti pelaajan astuessa paikkaan jossa ne sijaitsevat.

 Last Ninja You tube video :

Viitteet : Last Ninja Wikipedia kuvaus

Last Ninja, 7.5 out of 10 based on 2 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

27.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Yksi vastaus to “Last Ninja”

  1. Tukse sanoo:

    Yks parhaimmista C64 peleistä. Musiikitkin ovat huippuluokkaa.

Jätä kommentti