VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.0/10 (1 ääni )

Lainaa turvallisesti


Moni suomalainen ottaa lainaa esimerkiksi opintoihin, asuntoon tai autoon. Ennen kuin aloittaa lainan hakemisen, kannattaa aina vertailla eri lainantarjoajia. Lisäksi kannattaa tarkistaa oma talous ja budjetoida tarkkaan etukäteen, kuinka paljon lainaa on varaa ottaa.

Moni suomalainen aloittaa säästämään jo nuorena isoja hankintoja, kuten asunnon ostoa varten. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa säästää ja joskus säästöt hupenevatkin muihin tarkoituksiin. Siksi lainan ottaminen on usein tarpeellista. Nykyään lainaa voi hakea monelta eri taholta, myös verkossa.

Suurempien lainojen lisäksi lainaa nostetaan myös silloin kun elämä pääsee yllättämään. Joskus tulee yllättäviä kuluja, eikä olekaan varaa pakollisiin laskuihin. Onneksi nykyään lainaa voi hakea helposti ja nopeasti myös pieniä määriä.

Laske budjettisi ennen kuin lainaat

Monella suomalaisella on muistissa pikalainakohut vuosituhannen alusta. Tuolloin lainojen korot saattoivat olla jopa tuhansia prosentteja, jolloin moni pikavipin ottaja joutui velkakierteeseen. 2010-luvun aikana säädettiin monia lakeja pienlainojen rajoittamiseksi ja kuluttajan suojelemiseksi. Nykyään voi varsin huoletta ottaa pienempiä lainoja, kunhan maksaa lainan ajoissa takaisin.

Ennen kuin ottaa lainan, oli se minkä kokoinen tahansa, kannattaa budjetoida lainan takaisinmaksu tarkkaan. Pienet lainat ovat yleensä tarkoitettu lyhytaikaisiksi ja järkevä takaisinmaksuaikataulu on yleensä vain muutaman viikon pituinen. Siksi ennen lainan ottamista kannattaa laskea tarkkaan, pystyykö maksamaan sen takaisin suunnitelman mukaisesti.

Kuukausibudjetti antaa sinulle yleiskatsauksen tuloistasi ja menoistasi. Budjetin laskemalla voit myös löytää uusia säästökohteita. Ehkä kulutatkin liikaa rahaa johonkin turhaan? Eri palveluntarjoajat, kuten vakuutukset ja liittymät kannattaa myös kilpailuttaa, jotta et maksa liikaa.

Vertaile lainoja

Miten voisi helpoiten varmistaa, että oikeasti saat parhaat ehdot kun tarvitset lainaa? Tietenkin vertailemalla eri lainanantajia! Samalla tavalla kuin lainan hakeminen netissä on helppoa ja nopeaa, myös eri lainantarjoajien vertaileminen keskenään on yksinkertaista. Netistä löytyy hyviä sivustoja, jotka listaavat eri lainanantajia ja niiden tarjouksia.

LoanScouter on esimerkki sivustosta, joka tekee vakuudettoman lainan löytämisen erittäin helpoksi. Sivusto listaa eri lainanantajat niin, että niiden yhteydessä pystyt nopeasti silmäilemään minkä kokoista lainaa eri luotottajilta voi hakea ja millä ehdoilla. Kun listalta löytyy sinulle sopiva vaihtoehto, sinun tarvitsee vain klikata sitä ja lähettää lainahakemus. Yleensä lainahakemukset käsitellään vain muutamassa päivässä ja hyväksyttyäsi tarjouksen rahat voivat olla tililläsi jopa saman päivän aikana.

Vakuudeton laina

Vakuudettomat lainat ovat lainoja, joihin et tarvitse takaajaa tai materiaa vakuudeksi. Vakuudettomien lainojen lainamäärät ovat sen verran pienempiä, ettei takaajalle ole tarvetta. Lisäksi korot vakuudettomissa lainoissa ovat yleensä isompia kuin vakuudellisissa, koska näin lainantarjoaja turvaa oman taloutensa.

Vakuudettomien lainojen peruspiirteisiin kuuluu niiden hakemisen nopeus ja helppous sekä se, että rahat voivat olla tililläsi jo samana päivänä. Pankkilainojen kohdalla taas joudut usein odottamaan usean päivän ajan päätöstä ja rahojen saapumista.

Mutta milloin vakuudetonta lainaa sitten kannattaa hakea? Erityisesti silloin, kun elämä pääsee ilkeästi yllättämään, voit hakea vakuudetonta lainaa pieniäkin summia. Kun summat ovat pieniä, pystyt helposti maksamaan lainan pois ennen kuin se alkaa kerätä korkoa. Hae vakuudetonta lainaa silloin kun tilanne sitä vaatii ja pidä kiinni budjetistasi.

Voit lukea lisää eri lainatyypeistä täältä.

Lainaa turvallisesti, 5.0 out of 10 based on 1 rating
Peliartikkelin kirjoittaja:

eve

Peliarvostelu kirjoitettu:

15.2.2021

Jätä kommentti