VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.4/10 (7 ääntä )

Jurassic Park

Jurassic Park SNES Animoitu Portti

Jurassic Park on Ocean Software-yhtiön 1993 tekemä toimintapeli, joka pohjautuu saman nimiseen elokuvaan. Pelaajan tehtävänä on paeta dinosaurusten valtaamalta saarelta. Pelistä on tehty useita eri versioita, joista SNES versio poikkeaa Amigan ja MS-DOS:in versioista.

Juoni kuitenkin on pysynys kaikissa versioissa samana. Pelissä pelaaja ohjaa Alan Grantia ja tarkoituksena on suorittaa tiettyjä tehtäviä ja paeta saarelta. Tehtäviä voivat olla Velociraptorien pesän tyhjentäminen munista tai bunkkerin generaattorin käynnistäminen, mikä mahdollistaa esimerkiksi porttien avaamisen ja sulkemisen. Ympäri saarta olevat hahmot voivat kommunikoidan pelaaja kanssa antamalla ohjeita, tosin jotkin neuvot ovat tahallisesti ilkeitä.

Kummassakin SNES ja Amiga versiosisa on 2 eri kuvakulmaa. Toisessa pelaaja ohjaa hahmoaan rakennusten ulkopuolella isometrisestä kuvakulmasta ja toisessa kuvakulma on silmistä kuvattuna ja toteutettuna 3D:nä. 3D osuus muistuttaa pahasti Wolfenstein 3D tai Doom pelejä. Kummassakin pelimoodissa pelaajan on ammuttava dinosauruksia ja kerätä erilaisia esineitä ja suorittaa tehtäviä. Pelimekaniikka on versioiden kesken melko samaa ja suurimmat erot tulevat grafiikoista, niiden tyylistä, sekä kameran etäisyydestä.

SNES version huonona puolena voidaan pitää tallennuksen täydellistä puuttumista, joka pakottaa pelaajan pelaamaan pelin yhdeltä istumalta läpi.

Kuvankaappauksia Amiga 500 / PC:n MS-DOS pelistä:

YouTube video Jurassic Park SNES versiosta

YouTube video Jurassic Park Amiga / MS-DOS versiosta

Jurassic Park, 7.4 out of 10 based on 7 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

10.9.2013

Jätä kommentti