VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.5/10 (10 ääntä )

Indiana Jones and the Fate of Atlantis tiedoston lataus
Lataa Indiana Jones and the Fate of Atlantis
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Indiana Jones and the Fate of Atlantis


Indiana Jones and the Fate of Atlantis on LucasArts-peliyhtiön vuonna 1992 julkaisema graafinen seikkailupeli. Pelin päähenkilö on Indiana Jones, mutta sen juoni ei perustu elokuvaan toisin kuin LucasArtsin aiempien Indiana Jones-pelien. Se oli seitsemäs ScummVM-pelimoottoria hyödyntänyt peli. Se julkaistiin ensin PC:n MS-DOS:ille, mutta käännettiin pian myös Amigalle ja Apple Macintoshille.

Indiana Jones and the Fate of Atlantis käytti samankaltaista Indy Quotient -pisteenlaskujärjestelmää kuin Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventure. Juonen innovaationa oli sen jakaminen kolmeen haaraan.

Indiana Jones and the Fate of Atlantis alkaa, kun Indiana Jones saa tietää natsien etsivän Atlantiksen tarunomaista kaupunkia. Platonin dialogien mukaan Atlantis oli teknologisesti aikaansa huimasti edellä ja vajosi mereen. Natsit haluavat tuon kadonneen teknologisen tietämyksen haltuunsa hinnalla millä hyvänsä. Indiana Jones lyöttäytyy yhteen vanhan tuttavansa Sophia Hapgoodin kanssa, joka esitelmöi työkseen Atlantiksen ihmeistä.

Seikkailu on mahdollista selvittää kolmella eri tavalla. Ensimmäisessä Indy etsii Atlantista yhdessä Hapgoodin kanssa, toisessa yksin. Näissä seikkailu keskittyy ongelmien ratkomiseen päättelemällä. Kolmas mahdollisuus pelata on toimintapainotteisempi.

Kaikissa kolmessa vaihtoehdossa seikkaillaan samoilla paikoilla lähinnä Välimeren ympäristössä. Pelin viimeinen, merenalaiseen Atlantikseen sijoittuva osa on kaikilla vaihtoehdoilla samanlainen.

Avaimena Atlantiksen löytämiseen on Platonin kadonnut dialogi Hermokrates, jossa hän olisi käsitellyt Atlantista tarkemmin kuin säilyneissä dialogeissaan. Todellisuudessa dialogia tuskin on koskaan kirjoitettukaan.

Pelissä on monista LucasArtsin seikkailupeleistä poiketen mahdollista kuolla. Kuollessa tulee esiin kuolinruutu, joka kertoo saavutetut pisteet.

Peli julkaistiin alun perin 3½ tuuman levykkeillä, mutta vuonna 1993 julkaistiin kokonaan puhuttu versio CD:llä. Lisäksi pelistä tehtiin erillinen toimintapeli nimellä Indiana Jones and The Fate of Atlantis: The Action Game.

Pelin juonen pohjalta tehtiin myös sarjakuva, jonka julkaisi Dark Horse Comics vuonna 1991.

 

Youtube video Iniana Jones – Fate of Atlantis pelistä :

  Viittaukset : Wikipedia Fate of Atlantis kuvaus

Indiana Jones and the Fate of Atlantis, 8.5 out of 10 based on 10 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

11.10.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

4 Vastausta to “Indiana Jones and the Fate of Atlantis”

 1. impivaara joonas sanoo:

  Muuten todella hyvä peli, mutta jotkin puzzlet olivat hieman epäloogisia ja oli pakko katoa vinkkiä netistä. Varsinkin pyöritettävät kivirenkaat olivat pelin loppupäässä todella ärsyttävät

 2. Alarik sanoo:

  Omasta mielestäni LucasArtsin seikkailuista paras. Pelasin Fate of Atlantista ensimmäisen kerran Amigalla, jolle peli julkaistiin 11 levykkeellä. Ilman kiintolevyä levykkeiden vaihtaminen oli välillä tuskaa, mutta jälkeenpäin niitä aikoja muistelee lämmöllä.

  Hankin myöhemmin pelin CD-ROM-version silloiselle PC-koneelle ja kokonaan puhutut äänet tekivät uudestaan vaikutuksen. Doug Leen ääni ei ole sama kuin Harrison Fordilla, mutta kuitenkin hyvä imitaatio siitä. Myös muut ääninäyttelijät olivat tehneet hyvää työtä näytellessään eri murteita ja aksentteja.

  Pelin saa nykyisin edullisesti Steam-palvelusta (3,99€), mutta itse olisin nähnyt sen mieluummin esimerkiksi Good Old Gamesin valikoimassa. Alkuperäistä peliä voi yrittää metsästää divareista tai yksityisiltä myyjiltä. Kuitenkin todellinen klassikkopeli, joka kannattaa hankkia tavalla tai toisella.

 3. Jore sanoo:

  Pitää kokeilla, kunnollista vanhaa retroklikkailua. Kaivan kyllä suorilta walkthrough viereen etten jää heti kelkasta. Indy Monte Carlossa kuulostaa hyvältä. Pelaaminen varmaan edellyttää DosBoxia – tutkimaan..

  • Retropelit.fi sanoo:

   Itse pelasin tuon Fate of Atlantis pelin läpi tuossa muutama vuosi sitten miniläppärillä. Muutamissa kohdissa oli pakko käyttää walk troughta, erityisesti siinä atlantiksen isossa kivipyörässä, mutta muuten oli suhteellisen loogisia nuo puzzlet. Hyvää ajanvietettä tuo oli. Jotenkin vaan niin paljon nostalgisempaa, mitä nämä nykypelit.

Jätä kommentti