VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.9/10 (9 ääntä )

Hunter

Hunter Amiga Atari Sotapeli 3D Ambulanssi

Hunter on Paul Holmesin kehittämä ja Activisionin vuonna 1991 julkaisema toimintaseikkailupeli Amiga- ja Atari ST -tietokoneille. Pelissä viholliset ovat ottaneet haltuunsa suurimman osan kartan alueista ja pelaajan on mentävä syvälle vihollislinjojen taakse aiheuttamaan sekasortoa. Tehtävänä voi olla esimerkiksi strategisesti tärkeän kohteen räjäyttäminen tai sotilaallisesti keskeisen henkilön murhaaminen. Kolmessa eri pelitilassa on omat karttansa ja ominaisuutensa.

Pelimaailma on kolmiulotteinen ja pelaaja voi tutkia alueita vapaasti. Suurella kartalla etäisyydet ovat pitkiä ja kävelyn tai uimisen sijaan matkaa voi taittaa nopeammin autoilla, kuorma-autoilla, tankeilla, veneillä, helikoptereilla ja muilla alueilta löytyvillä kulkuneuvoilla. Moottorikäyttöiset kulkuvälineet kuluttavat polttoainetta, jota voidaan lisätä tankiin polttoainekanisterilla.

Tehtävissä on aikarajoitus, mutta muuten ne voidaan suorittaa vapaasti. Kaikki tehtävät alkavat päämajasta, jonka viereisistä rakennuksista löytyvät perustarvikkeet edesauttavat tehtävän onnistumisessa. Kellosta voidaan katsoa päivä ja aika. Tutka näyttää lähistöllä olevat sotilaat, siviilit, eläimet ja kulkuneuvot. Lokikirjasta voidaan katsoa kohteiden sijainteja ja kirjata niitä ylös. Kartta näyttää pelaajan sijainnin. Ensiapupakkaus palauttaa pelaajan elinvoimaa. Soihdut valaisevat yöllä ympäristöä.

Asevalikoimaan kuuluu pistooli, sinko, kranaatit, maamiinat, ajastetut räjähteet ja ilmatorjuntaohjukset. Panssarivaunuissa on 80 millimetrin tykki, jolla voidaan tehdä paljon tuhoa. Ammuksia voi käydä täydentämässä kaupassa. Jos tarvikkeet loppuvat kesken tehtävän, pelaaja voi kurkistaa talojen sisälle löytyisikö sieltä esimerkiksi vihollisen tavarakätköä.

Vihollinen yrittää luonnollisesti kaikin tavoin estää tehtävän onnistumisen. Pelaajan on varottava ammutuksi tulemista, vihollisen ansoja, sekä helikopterilla lennettäessä ilmatorjuntaa. Vihollinen voi tulla vastaan jalkaisin, tankeilla ja muilla kulkuneuvoilla. Pukeutumalla vihollisen univormuun alueilla voidaan liikkua hieman vapaammin.

Pelin äänimaailma koostuu moottorien äänistä, ammuskelusta, räjähdyksistä, aaltojen loiskunnasta ja lokkien kirkunnasta. Ennen tehtäviä kuuluvan musiikin on säveltänyt Martin Walker. Hunter sai aikanaan hyvän vastaanoton pelilehdissä, ja on nykyäänkin ihan viihdyttävä kunhan muistaa sen olevan yli 20 vuotta vanha peli. Saariston tulevaisuus on käsissäsi!

YouTube video Hunter pelistä

Viittaukset : http://www.alarik.fi/

Hunter, 7.9 out of 10 based on 9 ratings
Hunter koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Alarik

Peliarvostelu kirjoitettu:

26.2.2013

Yksi vastaus to “Hunter”

  1. Peeder sanoo:

    Ai, ai mikä helmi! Tätä tuli pelattua paljon lapsuudessa Amiga 500:lla! Pelissä on tunnelma kohdallaan! 🙂

Jätä kommentti