VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.2/10 (11 ääntä )

Gunship 2000 tiedoston lataus
Lataa Gunship 2000
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Gunship 2000

Gunship 2000 Helikopteri varustus

Gunship 2000 on MicroProse yhtiön 1991 tekemä helikopterisimulaatio. Peli julkaistiin alustoille: MS-DOS, Amiga 500, Amiga CD32 ja PlayStation.

Gunship 2000 on edeltäjänsä Gunship-pelin paranneltu versio, jossa on käytössä paremmat grafiikat, 256-väripaletti, mahdollisuus lentää useilla eri helikoptereilla, sekä johtaa helikopterijoukkoja.

Pelissä pelaajalla on mahdollisuus luoda oman profiilinsa johon voidaan kerryttää statistiikkaa taisteluista. Pelissä voidaan suorittaa yksittäisiä tehtäviä, tai kampanjan, joka sisältää uratyyppisen moodin.

Pelin tehtävät koostuvat pääasiassa yksinkertaisista tehtävistä, esimerkiksi tietyn kohteen tuhoamisesta tai miehistön kuljettamisesta. Kampanjamoodissa peli alkaa helpoista tehtävistä ja etenee tehtävän onnistuessaan aina vaikeampiin tehtäviin.

Pelaajalla on käytössään AH-1 Cobra, AH-64 Apache, OH-58D Kiowa Warrior, MD 530MG ja UH-60 Blackhawk helikopterit, joista osa on pelin alkuvaiheessa lukossa. Pidemmälle päästyään pelaaja saa käyttöönsä enemmän helikoptereita.

Vaikka Gunship ei ole täysin realistinen simulaatio, se käyttää aitoja taisteluhelikopterien ohjaamoja. Myös osassa taktikointia on käytetty aitoja helikopterien taistelustrategioita.

Tehtävissä strategia on tärkeässä osassa. Peliin on saatu toteutettua hyvä tasapaino painon suhteen. Tämä tarkoittaa sitä, että täydellä tankilla ja aseistuksella oleva helikopteri on hyvin kömpelö ja kuluttaa suuren määrän polttoainetta.

Pelin radat sisältävät paikoittain tärkeitä tankkaus ja aseistuspisteitä, joissa pelaajalla on mahdollisuus varustautua uudelleen.

Kun pelaaja on edennyt urallaan tarpeeksi saa hän käyttöönsä mahdollisuuden komentaa muitakin helikoptereita, joka antaa suuremman valinnanvapauden taktikointiin.

Aikakautensa peliksi Gunship oli visuaalisesti hyvin mallinnettu, niin 3d-objektien, kuin maastojen puolesta.

Peli sisältää kaksi taistelualuetta joihin tehtävät sijoittuvat. Toinen on Lähi-Itä ja toinen Eurooppa. Kummatkin näyttämöt on toteutettu onnistuneesti hyvinkin erilaisiksi, eivätkä muistuta liikaa toisiaan. Kuitenkin vasta PlayStation versioon saatiin käyttöön kaikille kohteille täydet tekstuuripinnat, jotka paransivat graafista ulkoasua huomattavasti.

YouTube video Gunship 2000 pelistä

Gunship 2000, 8.2 out of 10 based on 11 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

27.6.2013

Jätä kommentti