VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.8/10 (6 ääntä )

Full Throttle

Full Throttle Moottoripyörä Aavikolla

Full Throttle on LucasArtsin vuonna 1995 julkaisema seikkailupeli. Pelin juoni kertoo murhasta lavastetusta moottoripyöräjengin johtajasta.

Pelissä oli aikaansa nähden korkeat tuotannolliset arvot, sillä Full Throttle oli ensimmäinen tietokonepeli, jonka ääninäyttelijät olivat valtaosin liittoon kuuluvia ammattilaisia, ja sen taustamusiikiksi lisensoitiin levyalbumi.

Full Throttlen keskushahmo on Ben, joka on moottoripyöräjengi Polecatsin johtaja. Peli sijoittuu tulevaisuuteen, jossa maanpinnasta irti liitävät autot ovat yleistymässä. Maan viimeisen moottoripyörätehtaan, Corley Motorsin, hallituksen puheenjohtaja Malcolm Corley ja varapuheenjohtaja Adrian Ripburger tarjoavat Polecatsille henkilönsuojaustehtävää osakkeenomistajien kokouksen ajaksi, mutta Ben kieltäytyy. Ripburger, joka havittelee hallituksen puheenjohtajan virkaa, väijyttää Benin ja huijaa Polecatsin mukaansa.

Ripburger lavastaa Benin Corleyn murhasta ja vangituttaa Polecatsin. Valokuvaaja on kuitenkin kuvannut Ripburgerin murhaamassa Corleyn. Ripburger lähettää apurinsa murhaamaan myös Corleyn aviottoman tyttären, mutta yritys epäonnistuu. Ripburgerin tavoitteena on eliminoida kilpailu pääsystä seuraavaksi hallituksen puheenjohtajaksi ja muuntaa yritys minivan-valmistajaksi.

Benin päämääräksi koituu syyttömyytensä todistaminen ja murhan kosto Ripburgerille. Matkallaan hän joutuu vastatusten kolmen muun jengin kanssa, raakalaismaisen Rottwheelersin, pyörän suorituskykyyn panostavan Vulturesin ja arvoituksellisen Cavefishin.

Pelistä oltiin tekemässä myös Jatko-osaa Full Throttle II: Hell on Wheels jonka tuotanto aloitettiin vuonna 2003, mutta peruttiin samana vuonna demon julkaisun jälkeen

Viittaukset : Wikipedia Full Throttle kuvaus pelistä

Full Throttle, 6.8 out of 10 based on 6 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

11.1.2012

6 Vastausta to “Full Throttle”

 1. Mc Baiker sanoo:

  Tästä pelistä koskaan kuullutkaan. Vaikuttaa hyvältä. LucasArtsin pelit on tunnetusti juonellisesti hyviä ja grafiikat huippua.

  Löytyykö tätä enään mistään kaupoista?

  • Retroman sanoo:

   Sen verran selvittelin, että näyttää saavan Amazonista. Hinnat pyöri jossain 20-30 $ paikkeilla, eli tuosta vielä halvempi euroina. Suomesta varmasti löytyy keräilijöiltä, mutta tuskin kovin helpolla löytyy. Pelin lisenssi edelleen kaupallinen. Täytyy toivoa, että tämäkin muutettaisiin abandonwareksi.

   • stu sanoo:

    Täytyy ny nillittää et ei pelejä muuteta abandonwareksi, niitä sanotaan abandonwareksi sitten kun niitä ei voi enää ostaa, ja sillä sit perustellaan (teknisesti edelleen laitonta) kopiointia.

   • stu sanoo:

    Ehkä tiesitkin :), mutta piti tarkentaa näin yleissivistyksen nimissä.
    Vähän vaan epäilyttää että digitaalisen jakelun myötä jatkossa abandonwareksi ei hyvällä omalla tunnolla oikein voi kutsua kun (käsi)konsolipelejä ellei ne ala niistäkin myymään emulaattorilisenssejä.

    • Retroman sanoo:

     Kiitos korjauksesta. Pelien kohdalla itse kannattaisin melkein erilaista tekijänoikeulakia, kuin tuo nykyinen 50 vuoden raukeaminen tekijän kuoleman jälkeen (Firman lakkauttamisen jälkeen?). Pelit kun vanhentuvat kymmenessä vuodessa erillä tavalla, kuin muissa teoksissa. Jos itse olisin tehnyt 90-luvun alkupuolella pelin, jota en enään olisi myynyt vuosiin, muuttaisin pelit oitis freewareksi ja ladattavaksi sivuille jonka kautta ottaisin hyödyn puhtaasti mainoksilla. Näin kaikki hyötyisivät 🙂

 2. retrofun sanoo:

  Demoversio on edelleen ladattavissa esimerkiksi gamershell.com, varmaan muistakin osoitteista. Demo sinänsä kertoo paljon pelin luonteesta

Jätä kommentti