VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.5/10 (13 ääntä )

F-19 Stealth Fighter


F-19 Stealth Fighter on MPS Labs-yhtiön kehittämä ja MicroProse Software:n 1988 julkaisema lentokonesimulaatio MS-DOS-, Amiga 500- ja Atari ST-laitteistoille. Kyseessä on Project Stealth Fighter pelin uudelleenkäännös 16-bittisenä.

Pelissä pelaaja istahtaa kylmän sodan aikana kuvitteellisen Yhdysvaltojen hävittäjälentokoneeseen osallistuen erilaisiin tehtäviin. Tehtävät sijoittuvat neljään eri maanosaan: Gaddafin Libyaan, Persianlahden sotaan, pohjoiseen Norjan Nordkappiin, sekä Keski-Eurooppaan.  Pelissä pelaajalla on vapaus aseistaa lentokoneensa laajasta realistisesta asevalikoimasta, joilla lähdetään taistelemaan ilmaherruudesta. Pelin edetessä pelaaja voi kerätä pilotilleen kunniamitaleita ja ylennyksiä, tosin kuollessaan pilotti on kerralla menetetty ja pelaajan on jatkettava peliä uudella pilotilla.

Pelin tekoäly on myös hyvin realistinen ja se kykenee tekemään pelaajan tehtävän hankalaksi vihollislentokoneiden, tutka-asemien ja ohjuspatteristojen puolesta. Tutkat omaavat etäisyyden mukaisen signaalivahvuuden, sekä tutkien välisen risteymän ja pelaaja pystyy taktikoimaan näiden pohjalta. Paras strateginen ominaisuus pelissä on, että tehtävät ovat aina erilaisia. Vaikka pelaaja pelaa samaa tehtävää useasti, on lentokoneiden, tutkien ja muiden kohteiden paikat eri asemissa, joten pelissä on suuri uudelleenpelaamisarvo.

Kylmiltään pelatessa peli on mahdottoman vaikea, koska lentokoneen toiminnot tulee opetella mukana tulevasta manualista ja lentämistä joutuu harjoitella näiden opastuksella tovin, kunnes kaikki alkaa onnistumaan.

YouTube video F-19 Stealth Fighter pelistä

F-19 Stealth Fighter, 6.5 out of 10 based on 13 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

22.9.2014

Jätä kommentti