VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.4/10 (8 ääntä )

Defender of the Crown


Defender of the Crown on strategiapohjainen tietokonepeli jonka suunnitteli Kellyn Beck. Kyseinen peli oli Cinemawaren ensimmäinen peli joka alunperin julkaistiin Amigalle 1986. Pelin grafiikka oli tuohon aikaan huiman kehittynyttä ja se asetti uudet vaatimukset sen ajan tietokonepelian grafiikoille.

Peli portattiin 1987 PC:n MS-DOS, Nintendo Entertainment System (NES), Atari ST, ZX Spectrum, Amstrad CPC, Commodore 64, Macintosh ja lopuksi Apple IIGS järjestelmälle 1988.

Peli keskittyy keskiajan Englantiin, joka on kuninkaan kuoleman jälkeen ajautunut useiden eri hallitsijoiden taistelukentäksi.

Pelaaja asettuu  (Wilfred of Ivanhoe, Cedric of Rotherwood, Geoffrey Longsword or Wolfric the Wild) rooliin ja pyrkii yhdistämään koko Englannin yhtenäiseksi. Pelissä taistellaan niin Normanneja, kuin Saksilaisia vastaan. Peli ei suinkaan ollut vain pelkkää joukkojen liikuttelua ja taisteluita, vaan mukana oli myös Linnaneitojen pelastamisia, Turnajaisia ja katapultilla linnan seinien räjäyttelyä.

Yhteenvetona Defender of the Crown peliä voidaan pitää aikaansa nähden uskomattomana pakettina. Peli yhdistää strategian, loistavan grafiikan, juonen ja pelattavuuden täydelliseksi kokonaisuudeksi jonka varjolla moni nykyajan pelikin kalpenee. Defender of the Crown on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen peli.

YouTube video Defender of the Crown pelistä

Defender of the Crown, 8.4 out of 10 based on 8 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

18.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti