VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.1/10 (7 ääntä )

Darkwing Duck

Darkwing Duck - Varjoankka - Kaupunki Kerrostalot Katutaso

Disney’s Darkwing Duck (Suomeksi Varjoankka) on Capcomin vuonna 1992 julkaisema tasohyppelypeli Nintendo Entertainment System -konsolille. Peli perustuu Disneyn vuosina 1991–1992 tuottamaan piirrossarjaan Varjoankka. Pelistä tehtiin myös myöhemmin käännös Nintendo Game Boy käsikonsolille.

Varjoankan tehtävänä on selvittää Ankkalan kaupungissa tapahtunut rikossarja, johon on osallisina rikollisryhmä K.A.N.A.:n jäsenet, jotka oleskelevat kaupungin eri osissa. Kun hän ensin on voittanut ryhmän jäsenet, hän joutuu rikollisryhmän päähenkilön Teräsnokan kanssa kaksintaisteluun.

Peli muistuttaa kovasti Capcomin Mega Man pelisarjan pelejä, jotka sisältävät paljon hyppimistä ja ampumissta. Kyseinen peli onkin itseasiassa toteutettu muokatulla Mega Man 5 pelin pelimoottorilla. Pelissä pelaajalla on mahdollisuus roikkua kentissä olevissa irtaimistossa, kuten koukuissa ja vivuissa. Pelin alussa pelaajalla on käytössään vakio aseena toimiva kaasuase, mutta pelin edetessä pelaajalla on mahdollisuus saada aseistukseensa lisäominaisuuksia. Varjoankalla on myös taito kimmottaa tietyt vihollisen luodit viittansa avulla. Pelin radat koostuvat Ankkalan kaupungissa olevista paikoista, kuten katunäkymistä, pilvenpiirtäjistä ja viemäreistä. Radat sisältävät tasohyppelyistä tyypillisiä pieniä pulmanratkontatehtäviä, taistelua vihollisia vastaan, sekä hyppimistä rotkojen ja ansojen ylitse. Ratojen välissä vastassa on aina vaikeampi pomovastus.

Peli on yksi Disneyn onnistuneista piirroshahmoihin pohjautuvista peleistä. Se on toteutettu laadukkaasti ja pelattavuus on kohdallaan. Graafisestikkaan peliä ei voida moittia. Pelin heikkoutena voidaan pitää sen erittäin vaikeaa vaikeustasoa. Onnistuneella konseptilla tekele meni kaupaksi hyvin, niin lapsille, kuin vanhemmillekkin pelaajille.

YouTube video Darkwing Duck / Varjoankka pelistä

Darkwing Duck, 5.1 out of 10 based on 7 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

2.9.2013

Jätä kommentti