VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 9.0/10 (29 ääntä )

Command & Conquer: Red Alert tiedoston lataus
Lataa Command & Conquer: Red Alert
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Command & Conquer: Red Alert


Command & Conquer: Red Alert on Westwood Studiosin kehittämä ja Virgin Interactiven vuonna 1996 julkaisema reaaliaikainen strategiapeli Windows, PlayStation ja MS-DOS järjestelmille. Pelistä julkaistiin ilmaisjakeluversio vuonna 2008 sarjan 13-vuotisjuhlan kunniaksi. Versio on ladattavissa Electronic Artsin sivustolta

Command & Conquer: Red Alert sijoittuu vaihtoehtoiseen menneisyyteen. Tapahtumien taustalle selitetään Albert Einsteinin yritys muuttaa historiaa. Toisen maailmansodan loputtua Einstein on rakentanut aikakoneen. Koneen avulla hän matkustaa ajassa taaksepäin vuoteen 1924, jolloin Adolf Hitler vapautuu vankilasta. Hän eliminoi Hitlerin ja palaa takaisin oikeaan aikaan.

Einsteinin yritys estää sota epäonnistuu. Saksa ei koskaan nouse sotaisaksi valtioksi. Sen sijaan Neuvostoliitto pääsee ilman Saksaa kehittymään ja vahvistumaan Josif Stalinin johdossa. Neuvostoliitto valloittaa Kiinan ja hyökkää Eurooppaan. Euroopan valtiot liittoutuvat ja alkavat taistella Neuvostoliittoa vastaan.

Pelissä on osapuolilla Neuvostoliitolla ja liittoutuneilla  on oma erilainen pelityyli. Liittoutuneet luottavat teknologiaan, kevyihin yksiköihin ja jalkaväkeen. Ne edustavat Euroopan liittoutuneita valtioita Neuvostoliittoa vastaan. Teknologista huippua edustaa yksiköitä siirtävä aikakone. Liittoutuneilla on puolellaan laivastoylivoima, vaikkakin Neuvostoliitolla on vastassa sukellusveneet.

Neuvostoliiton painopiste on raskaissa, tulivoimaisissa yksiköissä. Neuvostoliitto hallitsee pelissä lähes koko Aasiaa. Se käyttää muun muassa teslakäämi-aseita ja yksiköitä tuhoutumattomiksi tekevää Iron Curtainia. Neuvostoliitolla on ilmaylivoima ja liittoutuneilla näitä vastaan nopeat ilmatorjuntatykit.

Command & Conquer: Red Alertia kehuttiin hyvästä ja helppokäyttöisestä käyttöliittymästä. Peli oli ensimmäisiä reaaliaikaisia strategiapelejä, joita pystyi pelaamaan moninpelinä. Pelin tarina ja kampanja oli hyvin toteutettu ja se sai paljon kehuja.

Red Alert sisälsi monia uudistuksia tosiaikastrategianaksutteluiden lajityyppiin, jotka ovat nykypäivänä peruskauraa. Niihin kuuluivat muun muassa pelattavien osapuolten tasapainotettu erilaisuus, jossa niillä oli omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Erillaisuus oli korostetumpaa kuin edeltäneessä Dune 2:sessa jossa siinäkin olivat osa puolet kohtalaisen erillaisia. Toinen uutuus oli myös mahdollisuus sijoittaa yksiköitä yhdeksi pikanäppäimellä valittavaksi komentokokonaisuudeksi.

Malmi ja jalokivet ovat yksi pelin resursseista. Malmia keräämällä ja sitä jalostamalla saa rahaa, jolla voi rakentaa rakennuksia ja yksiköitä. Malmia kerätään siihen erikoistuneilla malmivaunuilla. Vaunut vievät malmin jalostettavaksi laitokselle, jossa se muuttuu rahaksi.

Red Alert tunnetaan myös musiikistaan, jonka sävelsi yhdysvaltalainen Frank Klepacki. Pelin ja koko pelisarjan sekä ehkä jopa kaikkien aikojen tunnetuin pelikappale on Klepackin säveltämä kappale Hell March.

Neuvostoliitto

 • Josif Stalin, Neuvostoliiton diktaattori
 • Nadia, NKVD:n päällikkö
 • Kenraali Gradenko, yksi komentajista
 • Marsalkka Georgi Kukov, puna-armeijan komentaja
 • Kane, Stalinin neuvonantaja

Liittoutuneet

 • Marsalkka Gunther von Esling, liittoutuneiden joukkojen johtaja
 • Kenraali Nikos Stavros, Eslingin varakomentaja
 • Tanya Adams, erikoisjoukkojen kommando
 • Professori Albert Einstein, fyysikko ja liittoutuneiden tärkeä tutkija

Youtube video Command & Conquer Red Alert pelistä

Command & Conquer: Red Alert, 9.0 out of 10 based on 29 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

30.9.2012

2 Vastausta to “Command & Conquer: Red Alert”

 1. Joona Arola sanoo:

  Ladattu on ja vapaa-ajalla on tosi mukava pelata tätä! Tässä pelissä on parasta tarina ja musiikki.

 2. TimeKillerX sanoo:

  Tästä on olemassa avoimen lähdekoodin ”remake”, (OpenRA) tosin ainoastaan moninpeli ja hieman keskeneräinen.
  Mutta tärkeää on, että toimii nykyaikaisilla järjestelmillä kikkailematta ja voi pelata netissä muita vastaan, pelaajiakin jonkun verran.
  Ongelmia tottakai edelleen riittää, kyse kun on keskeneräisestä harrastelijaprojektista, mutta pääpiirteittäin toimii hyvin.
  Myös (tulossa) modeja, esim. alkuperäinen C&C.

  Niille ketkä haluaavat verestää vanhoja muistoja nykyaikaisilla koneilla toisia pelaajia vastaan suosittelen suuntaamaan OpenRA sivuille:
  http://openra.res0l.net/

Jätä kommentti