VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.6/10 (5 ääntä )

Chex Quest

Chex Quest Varasto

Chex Quest on Digital Café:n 1996 tekemä ja julkaisema väkivallaton 3D-peli. Peli julkaistiin PC:n MS-DOS ja Windows käyttöjärjestelmille. Pelistä on tehty myös jatko-osa Chex Quest 2, joka julkaistiin 1997.

Pelin sijoittuu kaukaiselle planeetalle nimeltä Bazoik, jossa pelaaja on Chex soturia, joka kuuluu paikalliseen muukalaisrotuun. Pelaajan tehtävänä on taistella vieraan sivilisaation Flemoidien invaasiota vastaan. Flemoidit ovat virheitä otuksia, jotka ovat tunkeutuneet Bazoikin planeetalle ja kaapanneet useita siviilejä, jotka Chex sotureiden tulee pelastaa. Pelaajan ainoana aseena toimii erikoinen teleporttiase ”zorcher”, joka ei tapa vihollisia, vaan siirtää ne paikasta toiseen. Peli alkaa Bazoikin laskeentumisalustalta ja etenee aina Bazoikin luolastoihin, johon Felmoidit ovat linnottautuneet.

Pelin pelimoottori pohjautuu muokattuun Doom-pelimoottoriin ja pelattavuus on lähes samanlainen, kuin Doomissa. Radat sisältävät samantyylistä avainten keräämistä ja ovien avaamista. Kenttiin on piilotettuna ruokaa ja vettä, joka antaa lisäenergiaa, haarniskaa, joka antaa pelaajalle suojaa iskuilta, sekä erityyppisiä ammuksia aseisiin. Aseina toimivat erityyppiset Zorcherit, eli teleporttausvälineet, jotka pääasiassa kuitenkin toimivat samalla tavalla. Viholliset koostuvat vihreistä limaklönteistä, jotka osa kävelevät ja osa leijuu.

YouTube video Chex Quest pelistä

Chex Quest, 8.6 out of 10 based on 5 ratings
Chex Quest koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

22.5.2013

Jätä kommentti