VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.0/10 (5 ääntä )

Ports of Call

Pots of Call peli satama laiva kuvankaappaus

Ports of Call on Rolf-Dieter Klein – Martin Ulrichin kehittämä ja  The Disc Companny 1989 julkaisema laiva-alalle pohjautuva bisnes simulaatio.

Ports on Call pelissä istut aloittavan laivayhtiön toimitusjohtajan paikalle aloittaen pienellä budjetilla pienen laivayhtiön. Ensimmäiset alukset ovat karuja ja halpoja, mutta niillä on pakko päästä alkuun. Pelin ideana on kuljettaa erilaisia tuotteita eri maailman satamista toisiin.Suurin osa tuotteista on perus laiva-alalla tuttua satamien tavaraa, mutta välillä pelaaja saattaa saada myös laittomiakin tarjouksia, kuten aselasteja jne, joista tietysti maksetaan hyvär rahat. Reittejä valittaessa yleensä lyhyillä reitellä on pienemmät taksat ja riskit. Kun tuotteita lähdetään kuljettaan maailman toiselle puolelle on tulotkin jo sen mukaiset, mutta myös mahdolliset riskit ja kulut kasvavat. Reittien varrella saattaa tulla vastaan esim jäävuoria, matatlikkoja, terroristejä ja muita vaaroja, joista pelaaja joutuu selviään. Kun rahaa on saatu tarpeeksi kasaan, päästään ostaan parempia aluksia, joilla voidaan kuljettaa enemmän rahtia pienemmillä riskeillä. Kun pelaaja on päässyt kunnolla rahanmakuun on omia laivoja useita eri puolilla maailmaa kuljettamassa rahtia eri satamiin.

Pelivaiheet on jaettu useaan eri osaan. Pelin bisnespuolessa hoidetaan alusten ostot, korjaukset ja muut firman talouteen vaikuttavat tekijät. Karttamoodissa pelaaja näkee omat laivansa maailman kartalla. Tehtävämmoodeissa kuvakulma on ylhäältä käsin ja pelaaja pääsee ohjaan omaa laivaa esim satamaan, tai matalikkojen yli.

 

Ports of Call Youtube video pelistä :

 

Ports of Call, 7.0 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

14.11.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

2 Vastausta to “Ports of Call”

  1. Silja Laine sanoo:

    Vaikuttaa aika mielenkiintoiselta peliltä. Olisi hienoa jos näitä teidän pelejä voisi myös pelailla.

    • Retroman sanoo:

      Tarkoitus olisi että laitetaan myöhemmässä vaiheessa näitä pelejä myös ladattavaksi, sekä flash muodossa niistä mistä on tehty Flash tai Java käännökset. Varsinkin noista pienemmistä ja vanhemmista peleistä löytyy aika hyvin käännöksiä, että peliä pääsee pelaan suoraan selaimessa.

Jätä kommentti