VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.3/10 (3 ääntä )

Zeppelin: Giants of the Sky


Zeppelin: Giants of the Sky on Ikarion Softwaren 1993 tekemä ja julkaisema bisnes- ja simulaatiopeli, missä pelaajan tehtävänä on perustaa ilmalaivayhtiö ja kuljettaa ilmalaivoilla matkustajia, sekä tavaraa ympäri maailman.

Pelissä on tavoitteena suunnitella uusia ilmalaivoja, rakentaa niitä, sekä tienaa rahaa kuljetuksilla. Pelaajan tehtävänä on valita mitä haluaa kuljettaa ja minkä maan tai kaupunkien välillä. Pelin tyyli vastaa pitkälti Ports of Call peliä. Strategiana on tavoitella kuljetusreittiä, mistä tienaa rahallisesti eniten, pienimmällä mahdollisella vaivalla. Reittiä valittaessa on syytä tankkaa ilma-alus siinä kaupungissa missä on halvempi. Alussa rahat ovat tiukalla ja pelaajan on kuljettava yhdellä aluksella mielellään lyhyttä reittiä pitkin.  Tienatuilla rahoilla pelaaja voi kehitellä uudentyyppisiä ilmalaivoja, rakentaa tai ostaa niitä. Kun yhtiö on saanut tienattua tarpeeksi pääomaa, voi ilmalaivoilla kulkea useita retittejä pitkin ympäri maailman. Pelin edetessä pelaaja voi rikkoa uusia ennätyksiä, esim Atlantin ylityksestä tietyssä ajassa, josta kirjoitetaan sanomalehdissä.

Peliä voidaan pitää suhteellisen haastavana simulaatiopelinä, koska siinä ei ole tarkempia vinkkejä, miten pelissä tulisi edetä, eikä peli varoita, jos pelaaja on tekemässä siirtoa, joka ajaisi yhtiön konkurssiin. Peli vaatii oikeasti perehtymistä bisnesmaailmaan, kuten yhtiön kuluihin ja tuottoihin. Kannattamaton reitti saattaa nopeaa ajaa yhtiön vararikkoon.

Pelissä on käytetty grafiikoina paljon vanhanajan valokuvia ja pelin ulkoasu on kokonaisuudessaan mustavalkoista painotettuna seepian sävyyn. Tämä on kuitenkin pelissä hyvin toimiva ratkaisu, joka antaa enemmän historiallisen vaikutelman pelistä. Peli on paikoitellen hieman tylsänpuoleista napsuttelua ja mikromanagerointia ja pelin vaikeusaste turhauttaa usein. Zeppelin on kuitenkin simulaatio- ja bisnespelinä kokeilemisen arvoinen peli, varsinkin kyseisen genren ystäville.

 

Youtube video pelistä :

Zeppelin: Giants of the Sky, 6.3 out of 10 based on 3 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

5.7.2012

2 Vastausta to “Zeppelin: Giants of the Sky”

  1. Olli sanoo:

    Oi vanha kunnon Zeppelin. Tätä tuli nuorena pelattua tuhansia tunteja. Musiikit soivat vieläkin päässä. Ehkä kaikkien aikojen lempipelilistan kakkonen. Ehkä pelijuttujen yhteyteen olisi mahdollista laittaa linkkejä/ehdotuksia miten pelejä saisi nykykäyttiksille helposti toimimaan? Esimerkiksi linkki Good old gamesin sivuille (niiden pelien yhteyteen, joita myös GOG tarjoaa) voisi toimia. Voisi herättää kiinnostusta sellaisten ihmisten keskuudessa, joita retropelailu kiinnostaa, mutta jotka eivät osaa emulaattoreilla kikkailla.

    • Retroman sanoo:

      Hyvä idea. Voisin jatkossa alkaa uusimpiin artikkeleihin lisäileen loppuosaan linkkejä paikkoihin mistä peli on saatavilla, sekä muita ohjeita. Itselläni olisi kyllä tarkoitus alkaa lisäileen myös latauslinkkejä peleille jossain vaiheessa, kun olen saanut artikkeleita tarpeeksi sivuille. Samoin olisi tarkoitus laittaa ohjeita, koodeja jne. peleihin. Silloin ei välttämättä tarvitse ulkoisia linkkejä. Katsotaan miten asia lähtee eteneen.

Jätä kommentti