VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.6/10 (8 ääntä )

X-COM: Terror from the Deep tiedoston lataus
Lataa X-COM: Terror from the Deep
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

X-COM: Terror from the Deep


X-COM: Terror from the Deep on MicroProsen in 1995 tekemä strategiapeli PC:n MS-DOS:ille. Pelistä on tehty käännökset myös PlayStationille ja 3DO:lle 1996. Peli on jatko-osa UFO: Enemy Unknown (X-COM: UFO Defense) pelille.

Terror from the Deep asettuu ensimmäisen muukalaisia vastaan voitetun sodan jälkeiseen vuoteen 2024. Muukalaiset alkavat ilmestymään tällä kertaa merestä maalle. Tutkimuksissa paljastuu, että muukalaiset ovat törmänneet valtavalla avaruusaluksella mereen Meksikonlahdella 65 miljoonaa vuotta sitten aiheuttaen dinosaurusten sukupuuton. Pelaajan tehtävänä on puolustaa maata muukalaisilta, kerätä muukalaisten teknologiaa ja jatkaa tutkimuskehitystä tuhoten lopulta muukalaisten emoaluksen.

Pelin tehtävät sijoittuvat pääasiassa vedenalaisiin taisteluihin, aseteknologian ja tukikohtien kehittämiseen. Ensimmäisen UFO-pelin teknologia ei ole käytettävissä suolavedessä ja pelaajan tulee aloittaa tutkimuskehitys uudelleen kaapaten muukalaisten teknologiaa tutkimusmatkoilta.

Itse muukalaisten jahtaaminen ja alusten tuhoaminen tapahtuu maapallon kuvassa, missä punainen pilkku ilmestyy johonkin päin maailmaa hälyttäen X-Com:in tiimin. Pelaaja voi lähettää torjunta-aluksen jahtaamaan vihollisen avaruusalusta ja yrittämään sen upotusta merenpohjaan. Joskus vihollinen pääsee karkaamaan käsistä ja joskus pelaaja onnistuu upotuksessa riippuen oman aluksen varustelutasosta. Kun alus on saatu upotettua meren pohjaan, voidaan tukikohdasta lähettää aseistettu ryhmä siivoamaan merenpohjan lopuista alieneista, sekä keräämään tärkeää muukalaisten teknologiaa, jota voidaan hyödyntää asekehittelyssä.

Peli vastaa graafisilta ominaisuuksiltaan ensimmäisen version tasoa poiketen vaihtuneesta avaruusteemasta merenalaiseen maailmaan. Pelistä voidaan sanoa, että se on lähes Enemy Unknow:in kopio muutamilla pienillä muutoksilla. Peliä ei voida kuitenkaan moittia, sillä Terror from the Deep jatkaa samaa hienoa strategista ufometsästystä mihin ensimmäinen osa jäi.

YouTube video X-COM: Terror from the Deep pelistä

X-COM: Terror from the Deep, 7.6 out of 10 based on 8 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

30.10.2012

Jätä kommentti