VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.2/10 (16 ääntä )

Wolfenstein 3D tiedoston lataus
Lataa Wolfenstein 3D
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Wolfenstein 3D


Wolfenstein 3D (oikeammin Wolfenstein 3-D, lyhennettynä Wolf3D) on id Softwaren vuonna 1992 kehittämä ja Apogee Softwaren julkaisema FPS-peli PC:lle, jota levitettiin sharewarena. Inspiraation pelille antoivat 1980-luvun Muse Softwaren pelit Castle Wolfenstein ja sen jatko-osa Beyond Castle Wolfenstein. Wolf3D:tä voidaan pitää FPS-genren synnyttäneenä pelinä, jonka innoittamia ovat myöhemmät id Softwaren pelit kuten Doom ja Quake.

Peliin tehtiin samana vuonna myös hyvin samantyyppinen jatko-osa, Spear of Destiny. Lisäksi vuonna 2001 ilmestyi jatko-osa Return to Castle Wolfenstein, joka ei kuitenkaan saavuttanut odotettua suosiota. Raven Softwaren Wolfenstein on jatkoa Return to Castle Wolfenstein – pelille.

Wolfensteinin aiheena on fiktiivinen versio natsi-Saksasta. Pelihahmona ohjataan yhdysvaltalaista kommandoa William J. ”B.J.” Blazkowicziä. Ensimmäisenä tehtävänä on paeta Hollehammerin linnasta ja voittaa päävartija Hans Grosse. Seuraavissa tehtävissä Blazkowicz löytää Operaatio Eisenfaustin salaiset suunnitelmat, joiden avulla natsi-Saksa voisi luoda täydellisen zombimutanttien armeijan. Viimeisessä alkuperäisen pelin tehtävässä hyökätään bunkkeriin tappamaan robottipuvulla varustautunut Adolf Hitler. Tehtäviä vaikeuttavat lukuisat vartijat, saksanpaimenkoirat ja loppuvastustajat.

Pelissä saa lisäpisteitä keräämällä aarteita pelin edetessä. Eri aseita pelissä on neljä: puukko, pistooli, konepistooli ja konetykki. Wolfenstein 3D on ensimmäinen pelin episodeihin ja niihin kuuluviin peräkkäisiin kenttiin jakanut peli.

Wolfenstein 3D Youtube video :

Viittaukset : Wikipedia Wolfenstein 3D

Wolfenstein 3D, 7.2 out of 10 based on 16 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

20.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti