VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.1/10 (8 ääntä )

Wizball


Wizball on Jon Haren ja Chris Yatesin (Sensible Software perustajat) 1987 tekemä ja julkaisema peli. Peli julkaistiin Commodore 64:lle,  ZX Spectrumille ja Amstrad CPC:lle. Pelistä tehtiin käännökset myöhemmin Amigalle, Atari ST:lle ja PC:lle.

Wizball peli on sivusta käsin kuvattu tasoloikkamainen lentelypeli, missä ohjataan palloa läpi esteiden. Palloa on aluksi mahdollista liikuttaa vain hidastamalla ja nopeuttamalla sen pyörimisliikettä, sekä vaihtamalla suuntaa. Kun pelaaja on saanut ammuttua tarpeeksi kohteita, tulee avuksi pallo joka mahdollistaa pallon liikuttamisen esteettömästi radalla. Rata on alussa aina harmaa ja väritön. Tehtävänä on ampumalla kerää maalia maalipurkkeihin, joita tyhjennetään pataan värittäen pelimaailman taustan värejä. Välillä pallolla päästään velhon majapaikkaan, jossa maalipurkit voidaan tyhjentää pataan. Joka kerta kun pataan lisätään maalia, muuttuu pelattavan kentän väritys.  Kun velho on kerännyt tarpeeksi maalia pataansa, päästään kyseinen rata läpi. Ratojen välissä on myös bonusratoja.

Pelistä tehtiin myöhemmin 1992 Sensible Softwaren toimesta jatko-osa nimeltä Wizkid, joka julkaistiin Ocean Softwaren toimesta. Wizkid jatkaa suoraan siitä mihin Wizball jää.

Wizball pelin Youtube video :

Wizball, 8.1 out of 10 based on 8 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

29.11.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

2 Vastausta to “Wizball”

  1. Johnas sanoo:

    oli tämäkin peli unohtunu täysin, oli aika hauska kaksinpelinä =)

  2. ana sanoo:

    Tuli amigaa 500sen mukana muistaakseni 1988-1990, ihan hauska peli oli..

Jätä kommentti