VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.8/10 (5 ääntä )

Wing Commander


Wing Commander on Origin Systemsin tekemä avaruussimulaatio.  Peli julkaistiin PC:n MS-DOS:ille 1990 ja käännettiin myöhemmin Amiga 500:selle, CD32:selle, Mage-CD:lle ja SNES:ille.

Peli erosi normaalista avaruuspelien kaavasta, tuoden avaruustaistelun samalle tasolle kuin Tähtien sota elokuvissa. Peli ajoituu vuoteen 2654, Chris Roberts luonnehtii peliä sanoin ”toinen maailmansota avaruudessa”.
Pelin hahmoina on monikansallisia pilotteja ”Terran konfederaatiosta” joilla on lentotehtäviä agressiivisiä Kilratheja vastaan. Kilrahtit ovat kissamainen soturirotu, (vahvana inspiraationa on ollut The Kzinti Larry Nivenin known space universesta). Ohjaamotaidot vaikuttavat pelin kulkuun: Jos tekee enemmän kuin mitä kuuluu, on mahdollista saada mitalleja urotöistä. Tietyin väliajoin voi saavuttaa ylennyksiä ja tiettyjen kriittisten tehtävien onnistuminen / epäonnistuminen vaikuttaa pelaajan ”juonen” kehittymiseen, voittamiseen tai häviämiseen.

Pelaaja on nimettömän lentäjän roolissa tcs Tiger’s Clawssa, bengal-luokan Strike Carrierilla. Pelaaja saa nimetä lentäjän itse ja valita hänen kutsun. Lentäjä (tunnetaan nimellä sinitukka, näyttävimmän ominaisuutensa
mukaan) ylenee nopeasti ja (olettaen että pelaaja suoriutuu hyvin ohjaamossa) lopulta johtaa hyökkäystä Venice systemissä olevaan Kilrathi High Command avaruusasemaan. Toisaalta jos pelaaja ei suoriudu hyvin, tehtävästä tulee enemmän puolustuspainotteinen ja lopulta the Clawn on pakko perääntyä.

Wing Commanderin taisteluosuudet koostuvat avaruudessa tapahtuvista massiivisista avaruusalusten kamppailuista. Vastassa on niin tavallisia pieniä hävittäjiä, kuin isompia aluksia. Aluksen ohjaaminen ja tilannenäkymä on kuvattu aluksen sisältä, missä pelaaja näkee ohjaamon mittaristot, sekä ohjattavan hahmon kädet. Mittaristojen avulla pelaaja voi paikallistaa vihollisalukset, oman aluksen vauriot, sekä aseistuksen. Itse peliosuus ei ole graafisesti parhaimmasta päästä, mutta pelin animaatiot on toteutettu todella elokuvamaisesti ja ovat kaunista katseltavaa. Äänipuoli pelissä on karun kuuloinen, mutta tämä on aivan ymmärrettävää pelin valmistusvuoteen nähden.

YouTube video Wing Commander pelistä

Wing Commander, 7.8 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

11.10.2012

Jätä kommentti