VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.1/10 (14 ääntä )

Wayne Gretzky Hockey

Wayne Gretzky Hockey Kaukalo Ottelu

Wayne Gretzky Hockey on Bethesda Softworks:in  1988 tekemä jääkiekkopeli, joka julkaistiin Amigalle Nintendo Entertainment System:ille ja Atari ST:lle.

Wayne Gretzky Hockey poikkesi muista sen ajan jääkiekkopeleistä varsinkin erikoisella ohjaustyylillä, missä esim. Amigan ja Atarin versioissa pelaajaa ohjataan täysin hiirellä. Peli ei ole pelkästään arcadetyylinen jääkiekkopeli, missä kiekkoa lämätään verkkoihin, vaan pelissä on mahdollisuus myös valmentaa jääkiekko-otteluita ilman jäällä pelaamista. Pelaaja voi valmentajana päättää ketjut ja strategiat, jotka vaikuttavat ottelun kulkuun. Kun valmennushommat ovat hyvin hanskassa, voi pelaaja tehdä kumpaakin samaan aikaan; pelata itse jäällä ja samalla hoitaa valmentajan tehtävät, joka antaa pelissä tunteen täydellisestä valinnanvapaudesta. Hahmon ohjaus alkuun hieman oudontuntuinen, mutta siihen tottuu melko nopeaa. Kun hahmon ohjaus on sisäistetty on pelin ohjattavuus tuntuu jo huomattavasti paremmalta.

Valitettavasti peli ei sisällä NHL joukkueita niiden nimillä ja aidoilla pelaajilla, vaan ainoastaan kourallisen kuvitteellisia joukkueita ja pelaajia. Mukana tulevalla editorilla pelaaja voi kuitenkin tehdä peliin vaikka SM-liigan näin halutessaan. Editori on yllättävän monipuolinen ja sillä pystyy luomaan jokaisesta pelaajasta uniikin säätämällä jopa 11 eri pelaajan ominaisuutta.

Grafiikaltaan peli sijoittuu vastaavien jääkiekkopelien kanssa kesikastiin. Täysin ylhäältä kuvattu kuvakulma on ehkä hieman pelkistetty verrattuna viistosta kuvattuihin jääkiekkopeleihin. Pelin pelattavuutta ja äänipuolta ei kuitenkaan voida haukkua. Pelin kaikki äänitehosteet on äänitetty aidoista jääkiekkokaukalon tilanteista ja siten myös kuulostavat hienolta pelissä.

Wayne Gretzky Hockey on pelaamisen arvoinen jääkiekkopeli, johon on sekoitettu sopivalla yhdistelmällä strategista managerointia, kuin myös arcadetyylistä kiekkoilua.


YouTube video Wayne Gretzky Hockey jääkiekkopelistä

Wayne Gretzky Hockey, 8.1 out of 10 based on 14 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

2.11.2012

Jätä kommentti