VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.3/10 (9 ääntä )

Warcraft: Orcs & Humans


Warcraft: Orcs & Humans on Blizzard Entertainmentin kehittämä ja alun perin 1994 MS-DOS järjestelmälle julkaistu Warcraft-tietokonestrategiapelisarjan videopeli. Blizzard kehitti ja julkaisi 1996 pelistä Macintosh-version.

Peli oli järjestyksessä toinen reaaliaikainen strategiapeli, ja se on ottanut perusideansa enimmäkseen genren ensimmäiseltä edustajalta, Dune II:lta. Dune II:n futuristinen grafiikka on korvattu fantasiateemalla

Pelattavina rotuina ovat ritarilliset ihmiset (humans) ja barbaariset örkit (orcs). Tässä osassa örkit ovat täysin demonien vallassa, toisin kuin Warcraft III:ssa, ja ne kuvataan vielä pahoina olentoina. Peli sisältää 12 tehtävän kampanjan kummallekin rodulle.

Jokaisella rodun yksikölle löytyy vastaavanlainen yksikkö toisesta rodusta ja nämä yksiköt ovat kyvyiltään melkein samanlaisia, mutta pieniä eroja löytyy. Tämä tekee pelistä kohtuullisen tasapainotetun moninpeliä ajatellen.

Ihmisten Peasant (talonpoika) ja örkkien Peon (maaorja) ovat pelin työläisiä, jotka hakkaavat puuta metsistä, louhivat kultaa kaivoksista ja rakentavat ja korjaavat erilaisia rakennuksia. Joutuessaan hyökkäyksen kohteeksi, ne eivät kykene puolustamaan itseään, joten ne yrittävät juosta karkuun lopettaen työnsä. Footman ja Grunt (jalkamies) ovat perustaistelijoita, jotka ovat saatavilla pelin alusta saakka. Siksi ne eivät ole kovinkaan vahvoja, mutta voittavat jousi- ja keihäsmiehet yksi vastaan yksi taisteluissa. Kaukotaistelua varten pelissä on ihmisten Archer (jousimies) ja örkkien Spearman (keihäsmies), jotka ovat heikkoja iskuille, joten ne toimivat parhaiten lähitaistelijoiden takana, josta ne voivat ampua nuolia tai heittää keihäitä turvallisesti. Keihäsmiehet tuottavat hieman enemmän vahinkoa, mutta jousimiehet pystyvät ampumaan kauemmaksi. Muuten nämäkin yksiköt ovat samanlaisia.

Ihmisillä ja örkeillä käytössä oleva Catapult (katapultti) on todella voimakas kaukotaisteluase, joka riittää kaikkien yksiköiden paitsi demonin tappamiseen yhdellä iskulla. Jotta tämä ase ei olisi täysin ylivoimainen, on sillä myös monia heikkouksia. Katapultti on myös pelin kallein yksikkö ja sen tuottaminen kestää pidempään kuin millään muulla yksiköllä.

Ihmisten Knight (ritari) ja örkkien Raider (susiratsastajat) ovat vahvoja ja nopeita ratsailla liikkuvia lähitaistelijoita, jotka ovat joka suhteessa parempia kuin jalkamiehet, mutta kalliimpia. Ihmisten Cleric (pappi) on haavoittuvainen velho, joka pystyy parantamaan yksiköitä (Healing) ja tekemään ne vähäksi aikaa näkymättömäksi (Invisibility). Örkkien vastaava yksikkö on Necrolyte (manaaja), joka pystyy herättämään vastikään taisteluissa kuolleita heikoiksi luurangoiksi pelaajan käyttöön ja tekemään yksiköstä hetkeksi immuunin iskuille. Molemmat yksiköt kykenevät myös heittämään loitsun, jonka avulla pelaaja pystyy paljastamaan maaston ja piilossa olevat yksiköt pieneltä alueelta (Far Seeing ja Dark Vision).

Ihmisten toinen velho on Conjurer (taikuri), joka pystyy heittämään voimakkaan taisteluloitsun, joka vahingoittaa laajalla alueella olevia yksiköitä (Rain of Fire). Örkkien vastaavalla yksiköllä, velholla (Warlock), on samankaltainen loitsu nimeltään Poison Cloud. Taikuri pystyy myös kutsumaan kerrallaan enimmillään neljä skorpionia , jotka ovat heikkoja ja nopeita yksiköitä. Nopeus tekee niistä erinomaisia tiedustelijoita. Örkkien velho taas pystyy kutsumaan hämähäkkejä (Spider). Taikurin parhaalla loitsulla (joka on käytössä vasta pelin lopussa) voi kutsua voimakkaan vesiolennon (Water Elemental), joka on pelin paras yksikkö örkkien velhon kutsuman demonin (Deamon) ohella. Vesiolennolla on käytössään kaukohyökkäys, mitä demonilla ei ole. Demonilla taas on voimakkaampi isku ja enemmän kestopisteitä. Yksi vastaan yksi taistelussa demoni voittaa vesiolennon.

Youtube video pelistä :

 

Viitteet : Wikipedia Warcraft kuvaus

Warcraft: Orcs & Humans, 8.3 out of 10 based on 9 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

22.9.2011

Jätä kommentti