VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.0/10 (5 ääntä )

WarCraft 2: Tides of Darkness


WarCraft 2: Tides of Darkness on Blizzard Entertainment-yhtiön 1995 tekemä strategiapeli, joka julkaistiin Macintosh, DOS, Sega Saturn, PlayStation, BSD, Linux, Mac OS X, Windows, AmigaOS 4 järjestelmille. Kyseessä on tietokonepelisarjan toinen osa joka on jatkoa edeltäjälleen Warcraft: Orcs & Humans pelille.

Blizzard on kehittänyt kyseisestä osasta myös 1996 laajennuksen nimeltä Warcraft II: Beyond the Dark Portal, sekä vuonna 1999 Warcraft II: Battle.net Edition:in, joka yhdisti aikaisemmat kaksi versiota toisiinsa ja mahdollisti moninpelin verkon kautta.

Battle.net:issä pelaajat voivat pelata keskenään joko omatekemillään kartoilla, tai pelin mukana tulevilla kartoilla. Kyseisessä versiossa pelaajat voivat myös pelata peliä yksinpelinä, tai osallistua tarinaan missä örkit ja ihmiset ovat sodassa.

Periaatteeltaan Tides of Darkness on pysynyt edeltäjänsä tasolla ja se onkin enimmäkseen graafisesti paranneltu versio ensimmäisestä osasta. Vaikka kyseessä on kaksiulottainen ja piirrosmaisella tyylillä tehty peli, on rakennusten ja yksiköiden grafiikat renderöityjä kolmiulotteisia malleja. Kuten edeltäjässään ihmisten ja örkkien joukot ovat hyvin samankaltaisia keskenään, joka muuttuu pelin seuraavassa osassa.

Pelin juoni sijoittuu kuusi vuotta ensimmäisen Warcraftin jälkeen, missä örkit ovat aloittaneet uuden hyökkäyksen ihmisiä vastaan. Lähiseutujen selvinneet ihmiset pakenevat Lordaeroniin ja perustavat korkeahaltioiden, kääpiöiden ja maahisten kanssa liittouman örkkejä vastaan. Örkeillä on taas käytössään peikkojen, jättiläisten ja hiisien kanssa liittouma. Peli sisältää sekä ihmisten ja örkkien kampanjan.

Tides of Darkness osa on mukava jatko WarCraft sarjassa. Se on pääasiassa paranneltu versio ensimmäisestä osasta, paremmalla pelimekaniikallaan ja grafiikallaan. Musiikit voisivat olla ehkä hieman tasokkaita, mutta äänitehosteet muuten ovat hyvin toteutettuja. Kyseessä on viihdyttävä strategiapeli, jonka parissa viihtyy tunnin jos toisenkin.

YouTube video WarCraft 2: Tides of Darkness pelistä

WarCraft 2: Tides of Darkness, 8.0 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

24.4.2013

Jätä kommentti