VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.6/10 (5 ääntä )

Vigilante

Vigilante Tappelupeli Skinhead Nunchaku

Vigilante on 1988 julkaistu tappelupeli, joka julkaistiin Japanissa Iremin toimesta ja Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa Data Eastin toimesta.  Peli on jatko-osa Kung-Fu Master pelistä. Peli julkaistiin alustoille Arcade, Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, Sega Master System, Commodore 64, Sega Game Gear, MSX, TurboGrafx-16, ja ZX Spectrum.

Peli sijoittuu New York kaupungin keskustaan, jossa pahamaineinen skinhead joukko johtajanaan Giant Devil pitää New Yorkin katuja tiukassa otteessaan. Pelin juonena pelaajan tyttöystävä Madonna kidnapataan skinheadien toimesta ja pelaajalle jää viimeiseksi vaihtoehdoksi tarjota oman käden oikeutta pelastaakseen tyttöystävänsä. Pelaajan kostoretki koostuu viidestä eri radasta: New Yorkin kadut, romuttamon, Brooklyn sillan, kujan, sekä rakennustyömaan, jotka jokainen sisältävät eri maisemat ja viholliset, jotka käyttäytyvät eri tavalla.

Peli on kuvattu sivusta käsin ja sen maisema rullaa pelaajan liikkeen mukana eteen päin. Hahmo pystyy tekemään lyöntejä, potkuja, hyppyjä, sekä käyttämään erilaisia aseita, kuten nunchaku. Vastustat voivat myös lyödä ja potkia, mutta suurimmaksi osaksi heillä on aseistuksena puukkoja, kettinkejä, pistooleja ja paljon muita erilaisia aseita. Vastustajat voivat myös napata pelaajan otteeseen, jos pelaaja joutuu liian lähelle vastustajaa. Jotkin vastustajat voidaan tiputtaa yhdellä iskulla, kun toisia joutuu hakata pidemmän aikaa. Jokaisen radan loppuosassa pelaajalla on vastassaan haastavampi pomovastus, jonka kanssa joutuu usein painimaan pidemmän aikaa. Hieman outona asiana pelissä näkee välillä tummaihoisia skinheadejä.

Kuvankaappauksia pelistä

YouTube video Vigilante pelistä

Vigilante, 6.6 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

10.12.2013

Jätä kommentti