VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.5/10 (2 ääntä )

Ultimate Soundtracker

Ultimate Soundtracker Musiikinteko-ohjelma Raituri Editori

Ultimate Soundtracker (käytetty myös nimeä soundtracker) on Saksalaisen Karsten Obarskin 1987 tekemä musiikinteko-ohjelma Commodore Amiga 500 laitteistolle.

Soundtracker luotiin alkujaan pelifirmoille työkaluksi nopeuttamaan ja helpottamaan musiikintekoa. Soundtracker pohjautui osittain Rob Hubbardin Commodore 64:lle tekemään musiikinteko-ohjelmaan. Soundtracker mahdollisti 4 kanavaisen miksauksen Amigan laitteistolla, mutta poiketen myöhemmistä versioista rajoittaen instrumenttien käytön 15 soittimeen per kappale.

Soundtrackeristä julkaistiin kaupallinen versio 1987, jota pidettiin kuitenkin liian vaikeakäyttöisenä, eikä siten saavuttanut koskaan suurta suosiota musiikintekijöiden piirissä. Editori kuitenkin saavutti vakiopaikan Amigan musiikinteko-ohjelmana. Ohjelmisto kräkättiin ja muokattiin myöhemmässä vaiheessa ja levisi sen avulla yleisesti myös harrastelijoiden piiriin.

Ohjelmasta tehtiin myös ruotsalaiskaksikon Pex “Mahoney” Tufvessonin ja Anders “Kaktus” Berkemanin johdolla paranneltu versio Noisetracker, jonka myöhemmät versiot käyttivät uudempaa MOD-tiedostotyyppiä, joka mahdollisti instrumenttien ja raitojen tallentamisen samalle tiedostolle. Noisetrackerin haittapuolena oli sen kaatuminen varsinkin Amiga OS 2.0 versiossa. Myöhemmin 1991 julkaistu ProTracker ratkaisi kaatumisongelmat  ja paranteli huomattavasti kankeaa käyttöliittymää paremmaksi.

YouTube video Ultimate Soundtracker ohjelmasta

Ultimate Soundtracker, 7.5 out of 10 based on 2 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

2.4.2013

Yksi vastaus to “Ultimate Soundtracker”

  1. Tällä tuli aikoinaan tehtyä paljon musiikkia, ennenkuin siirtyi PC:n IT softaan (Impulse Tracker). Kaikenkaikkiaan loistava ohjelma.

Jätä kommentti