VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.0/10 (4 ääntä )

Tusker


Tusker on System 3:sen 1987 tekemä seikkailupeli, jossa sankarina on Indiana Jones. Peli tehtiin alustoille Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, Commodore 64, ZX Spectrum.

Tusker on jatkoa Last Ninja sarjan tekijöiltä ja se muistuttaa kovin Last Ninja pelisarjaa. Aiheena tällä kertaa ei ole Ninjat, vaan Indiana Jones. Pelissä on kolme eri tasoa, kuten viidakko, vanha kylä ja muinainen temppeli. Pelissä sankarina on aseinaan puukko, Machete (viidakkoveitsi), ruoska, pistooli, linko tai nyrkki. Taisteluosuus on tehty realistisesti, esimerkkinä yksi Macheten isku viholliseen tappaa välittömästi, pistoolissa on rajalliset panokset ja veitset ovat loputtomia. Kyseinen taistelumuoto tekee pelin taistelukohtaukset hyvin lyhyiksi, joka vie taisteluista hieman hauskuutta. Pelissä on kuvattu oma energia ja sukelluksessa happimäärät, jos palkit tippuvat nollaan, kuolee pelaaja. Jos pelaaja kuolee peli antaa pelaajalle syyn miksi hän kuoli, sekä vihjeitä miten välttää kuolemaa. Pelissä ympäristö on suuressa osassa ja pelaajan on uitava suolla, varottava ihmissyöjäkasveja, sekä muinaisia lintulajeja. Pelin pulmanratkonnat ovat mielenkiintoisia, esimerkkinä rohdon etsimistä sairaalle heimopäällikölle, tai kivien asettelua puntarille avatakseen oven.

Pelin grafiikka on tehty suunnittelijoilla, joista kuuluisimpina DOKK ja Hugh Riley. Pelin taustamaisemat ovat yksityiskohtaisia ja värikkäitä. Hahmot ovat tehty myös yksityiskohtaisesti. Jokainen rata on suunniteltu pelissä huolella. Pelin musiikista vastaa Matt Gray ja hän on onnistunut siinä hyvin. Pelin musiikit myötäilevät samaa teemaa, kuin Last Ninja sarjan kappaleet.

Tusker Youtube video c-64 versiosta :

Tusker, 7.0 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

20.12.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti