VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.5/10 (20 ääntä )

Tomb Raider


Tomb Raider on Core Designin 1996 julkaisema ja Eidos Interactiven julkaisema toiminta ja seikkailupeli, missä pelaaja ohjaa kaunista arkeologi Lara Croftia eri puolilla maailmaa etsien muinaisia aarteita. Peli julkaistiin alunperin Sega Satrunille ja käännettiin MS-DOS:ille ja PlayStationille.

Peli oli monella osaa tienraivaaja 3D-seikkailupeleissä ja se saavutti huikean suosion myyden 8 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Peli sai kehuja lähes kaikista osa-alueistaan, kuten grafiikoista, pelimoottorista, hahmon liikkeistä ja animoinnista, sekä elokuvamaisesta tarinan kerronnasta.

Peli alkaa Los Alamos County:stä New Mexicossa missä suuri räjähdys aiheuttaa maanjäristyksen ja paljastaa muinaisen laitteen, joka on haudattu maahan. Kalkutassa Lara Croft saa bisnesmies Larson Conwayltä tehtäväkseen etsiä mystisen Scionin talismaanin kadonneesta haudasta Qualopecista Perun vuoristosta. Onnistuttuaan tehtävässään Larson yrittää hyökkää Laran kimppuun, kuitenkin epäonnistuessaan tässä. Larson paljastaa, että Scionin talismaani onkin vain pieni osa kokonaisuutta ja mies nimeltä Pierre Dupont Natla Technologiesilta pyrkii saamaan loput osat itselleen. Lara murtautuu Natla Technologiesiin ja saa selville keskiaikaisten munkkien kirjoituksen, joka paljastaa Scionin toisen osan olinpaikan Kreikkaan St. Francisin luostariin. Onnistuessaan löytään toisen talismaanin osan Kreikasta Pierre yrittää myös tappaa Laran huonolla menestyksellä. Lara saa näyn yhdistäessään artefaktin osat toisiinsa, että Scionin kolmas pala olisi Egyptissä, jonne Lara matkustaa. Matkustaessaan Khamoonin kaupunkiin Lara päätyy monimutkaiseen temppelirakennelmaan, jossa hän joutuu taisteleen mutantteja ja Larsonia vastaan.

Pelissä pelaaja ohjastaa Lara Croftia tehtävänään etsiä kolme mystistä talismaania ympäri maailman. Peli on kuvattu kolmiulotteisesti hahmon perspektiivistä missä kamera on Laran olkapäällä ja seuraa häntä. Pelin pelimaailma on täysin toteutettu kolmiulotteisesti ja lähes kaikki seinät, katot ja lattiat on sijoitettu 90 asteen kulmiin suhteessa toisiaan joka tekee radoista kantikkaita.

Tomb Raider on sekoitus toimintaa, seikkailua ja pulmanratkontaa missä toimintaosiossa Lara taistelee vaarallisia eläimiä vastaan ja hyppii kauniisti akrobaattisia hyppyjään, kun taas pulmanratkontaosiossa Laran on kerättävä esineitä ja ratkaistava erilaisia pulmia arkeologisissa kohteissa. Pelin yleisin ase on pistoolit, joita Lara tunnetusti kantaa mukanaan lyhyissä farkkushortseissaan. Laralla on pistooliin repussaan päättymättömät panokset, mutta muista kerättävistä aseista kuten haulikosta, uzista tai magnumeista voi panokset loppua kesken ja niitä on kerättävä radoilta eri piilopaikoista.

Hahmon liikkeet ovat hyvin monipuoliset ja tavallisen kävelyn lisäksi Lara voi juosta, hyppiä, kiivetä, roikkua, nousta kielekkeiden päälle, riippua edeten kiellekkeitä pitkin, ryömiä, pyörähtää, syöksyä ja uida vedessä. Pelissä Laralla on monenlaisia vihollisia ja tapoja kuolla, joista yleisin on korkeat pudotukset, joihin hahmo kuoleaa hyvin usein. Lara voi myös kuolla sähköiskuihin, palaa kuoliaaksi, hukkua, tippua piikkeihin, tulla ammutuksi tai murskatuksi, eläinten syömäksi tai ihmisten ampumaksi. Pelin radoissa on sijoitettuna useisiin paikkoihin kristalleja, jotka toimivat tallennuspaikkoina, mistä Lara voi jatkaa kuollessaan.

Tomb Raiderista on kehitetty myös hedelmäpeli nimeltä Tomb Raider Secret of the Sword

Tomb Raider Youtube video :

Tomb Raider, 8.5 out of 10 based on 20 ratings
Tomb Raider koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

14.8.2012

Jätä kommentti