VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.6/10 (7 ääntä )

The Sims

Sims 1 Lyönti poskelle

The Sims on Maxisin kehittämä ja Electronic Artsin alun perin vuonna 2000 julkaisema julkaisema The Sims -pelisarjaan kuuluva simulaatiopeli. Peli julkaistiin alustoille Microsoft Windows, Mac OS, PlayStation 2, Xbox, Nintendo GameCube.

Sims peliä voidaan sanoa elämäsimulaattoriksi. Siinä pelaaja voi aloittaa pelin yksin, tai perheen voimin. Tavoitteena on kehittää hahmoa, rakentaa taloa sekä edetä urallaan. Pelaajalla on mahdollisuus muokata hahmostaan halutun näköisen, sekä valita luonteenpiirteet.  Simeillä on kahdeksan perustarvetta, joista pelaajan tulee pitää huolta: nälkä, mukavuus, hygienia, rakko, energia, hupi, sosiaalisuus ja ympäristö. Simeillä on myös kehitettäviä taitoja, kuten ruoanlaitto, mekaniikka, luovuus, karisma, kunto ja logiikka.

Simejen mielialoista kertovat palkit, jotka vaihtuvat tilanteiden mukaan. Jos mielialoista ei huolehdi, eivät hahmot suostu suorittamaan erilaisia toimintoja ja voivat aiheuttaa jopa onnettomuuksia.

Mielialoihin voidaan vaikuttaa esimerkiksi viihteen, sosiaalisten kontaktien kautta, sekä ympäristöllä. Pelaaja voi vaikuttaa ympäristön viihtyvyyteen erilaisilla tavaroilla ja sisustamalla taloaan. Kalliimmat tavarat yleensä viihdyttävät hahmoja tehokkaammin.

Simit ovat hyvin sosiaalisia eivätkä pärjää yksinään, joten heidän on pidettävä yllään sosiaalista verkostoa ja luotava uusia kontakteja ympäri kaupunkia.  Simit voivat myös rakastua toiseen hahmoon, jonka kanssa voidaan suhteen kehityttyä mennä naimisiin ja saada lapsia, joista tulee taas uusia perheenjäseniä.

Hahmot voivat valita työpaikkansa erilaisten urien muodossa, joissa pelaaja aloittaa aina työpaikan alimmasta kastista edeten aina virassaan korkeammalle. Simejen on kehitettävä itseään, sekä mentävä hyvin nukkuneena ja iloisena töihin, jotta saavat ylennyksiä. Paremmista työpaikoista maksetaan enemmän palkkaa, joiden avulla voidaan taas ostaa uusia tavaroita ja laajentaa taloa. Rahaa saa myös muillakin tavoilla kuin vain töitä tekemällä, kuten maalaamalla.

Simit eivät ikäänny, mutta ne voivat kuolla nälkään tai erilaisiin tapaturmiin, kuten sähköiskuun tai tulipaloon.

Pelille on tehty jatko-osat The Sims 2 ja The Sims 3, sekä lukemattomia lisäosia.

YouTube video Sims pelistä

 

 

The Sims, 8.6 out of 10 based on 7 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

25.9.2013

Jätä kommentti