VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 3.5/10 (6 ääntä )

The Little Mermaid

Little Mermaid - Pieni Merenneito - NES Sukellus Kupla

The Little Mermaid on Capcomin 1991 tekemä tasohyppelypeli Nintendo Entertainment System konsolille, joka pohjautuu Disneyn piirroshahmoon Pieni merenneito. Kyseessä on  Pelistä tehtiin myöhemmin käännökset myös Game Boy Advance käsikonsolille, sekä oma versionsa Ariel: The Little Mermaid Genesis / Game Gear / Sega Master System, Playstation ja Nintendo DS konsoleille.

Pieni merenneito myötäilee juonensa puolesta osittain piirroselokuvaa. Pelin radat sisältävät vain vähän tasohyppelyistä sisältäviä tyypillisiä pulmia. Suurimmaksi osaksi pelaajan on seikkailtava Arielilla vedenalaisissa sokkeloissa. Arielilla on mahdollisuus myös hypätä vedestä pinnalle ja kerätä pinnalla olevia tavaroita. Arielin kulku maalla on luonnollisesti merenneitona hyvin vaivalloista ja vaarallista. Ratojen välissä pelaajalla on vastassaan vaikeammin voitettava pomovastus. Arielin aseena vihollisia vastaan on pyrstön heilautus, joka synnyttää veteen kuplia, joiden sisälle jäävä vihollinen nousee pintaan. Radoista voidaan kerätä kristalleja, jotka vaikuttavat kuplien tehoon ja pituuteen.

Peli on suunnattu pienemmille pelaajille ja sen huomaa yllättävän helposta vaikeustasosta. Kokeneemmat pelaajat saattavat päästä pelin läpi vain muutamalla kuolemalla. Valitettavasti peli on myös hyvin lyhyt sisältäen 5 rataa.

Graafisesti peli ei vastaa Disneyn parhaimpia NES-julkaisuja, taustamaisemat ovat melko samankaltaisia ja tylsiä. Myös ratasuunnittelu on toteutettu huonosti ja toistaa liikaa itseään.

YouTube video The Little Mermaid / Pieni merenneito pelistä

The Little Mermaid, 3.5 out of 10 based on 6 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

3.9.2013

Jätä kommentti