VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.0/10 (1 ääni )

The Legend of Kyrandia: Fables & Fiends

The Legend of Kyrandia: Fables & Fiends

The Legend of Kyrandia on Westwood Studios:in tekemä ja Virgin Interactive:n vuonna 1992-1994 julkaisema Point & Click tyylinen seikkailupeli trilogia. Pelisarja julkaistiin alustoille Amiga 500, PC:n MS-DOS, FM Towns, Macintosh, ja NEC PC-9801.

Pelin ensimmäisessä osassa ”Fables & Fiends” pelaaja asettuu Brandonin rooliin, joka on suuren Kallak velhon pojanpoika. Tarina alkaa, kun Malcom psykoottinen vanki pääsee pakenemaan vankilasta. Malcomin tavoitteena on ottaa Kyrandia vaaltaansa sekä kostaa hänen vangitsijoilleen. Malcom muuttaa Kallakin kiveksi jättäen vain hänen silmänsä toimintakuntoon, jotta hänen kyynelensä pääsevät virtaamaan Kyrandian puolesta. Tässä kohtaa Brandon astuu kuvioihin ja huomaa isoisänsä kohtalon. Hän saa kuulla, että hän on valittu tehtävään pelastaakseen maansa ja karkoittaakseen Malcomin vallasta. Pelaajan tehtävänä on ratkaista ratkaista maansa kohtalo todistaakseen olevansa kansalaisten sankari ja kruunun arvoinen. Pelaajan on pelissä kerättävä paljon esineitä, jotka ovat aina samankokoisia mitä itse pelitilanteessa (Poiketen LucasArts:in seikkailupeleistä), sekä oppia kuinka taikuutta voidaan käyttää eri tilanteissa. Pelaajan käytössä on loituina katoaminen, parantaminen, luonnonvoimien kuten jään ja tulen manipulointi.

Pelin grafiikka on kauniisti piirrettyjä taideteoksia yhdistettynä hyvin toteutettuihin animoituihin hahmoihin. Musiikit ovat fantasia-aiheeseen sopivaa ja ääninäyttely tuo oman tunnelmansa peliin. Pelin käyttöliittymää on todella helppo käyttää ja sen sisäistää hetkessä.

Pelin ensimmäinen osa oli ainoa joka julkaistiin Amigalle 9 disketin pakettina. Diskettiversio ei sisältänyt ääninäyttelyä, toisin kuin pelin CD-julkaisu.

Pelin trilogian jaksot

Kuvankaappauksia The Legend of Kyrandia: Fables & Fiends pelistä :

YouTube video The Legend of Kyrandia: Fables & Fiends pelistä

The Legend of Kyrandia: Fables & Fiends, 7.0 out of 10 based on 1 rating
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

7.4.2013

Jätä kommentti