VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.0/10 (1 ääni )

The Legend of Kyrandia: The Hand of Fate

Legend of Kyrandia Book Two The Hand of Fate Maaseutu Pelto

The Legend of Kyrandia on Westwood Studios:in tekemä ja Virgin Interactive:n vuonna 1992 julkaisema Point & Click tyylinen seikkailupeli trilogia. Pelisarja julkaistiin alustoille Amiga 500, PC:n MS-DOS, FM Towns, Macintosh, ja NEC PC-9801.

Pelin toinen osa ”The Hand of Fate” sijoittuu vuosia ensimmäisen osan jälkeen. Pelaaja astuu nuoren naisen Zanthian rooliin, joka on alkemisti ja velho. Pelin alussa Zanthia huomaa Kyrandian katoavan pala palalta ja olevan näin suuressa vaarassa. Paikalliset mystikot pitävät kokouksen ja suunnittelevat miten maa saadaan pelastettua. Kokouksen myötä Zanthia valitaan tehtävään palauttaa taikakivi Kyrandiaan. Myöhemmin selviää, että Zanthian valinta onkin vain ilkeän velhon suunnittelema hämäys, jonka myötä Zanthian täytyykin pysäyttää velhon aikeet.

Pelin jatko-osa poikkeaa eniten ensimmäisestä osasta vapaamuotoisuudellaan ja huumorillaan. Pelin edetessä Zantialla on valintatehtäviä, jotka vaikuttavat pelin kulkuun. Hän voi esimerkiksi pelastaa Markon, joka on rakastunut häneen, tai jättää hänet oman onnensa nojaan.

Peli sisältää paljon pääjuonesta poikkeavia sivutehtäviä, joita pelaaja voi halutessaan ratkoa. Pelaajan on myös tehtävä paljon hyppimistä eri paikkojen välillä suorittaen erilaisia tehtäviä.

Pelin lopussa lopputekstejen jälkeen ensimmäisen osan viholliseen Malcomiin, joka muutettiin kivipatsaaksi iskee salama. Malcomin hahmo alkaa hiljalleen heräämään eloon ja pelin kolmas osa jatkuu tästä  Book 3: Malcolm’s Revenge osalla.

Pelin grafiikka on kauniisti piirrettyjä taideteoksia yhdistettynä hyvin toteutettuihin animoituihin hahmoihin. Musiikit ovat fantasia-aiheeseen sopivaa ja ääninäyttely tuo oman tunnelmansa peliin. Pelin käyttöliittymää on todella helppo käyttää ja sen sisäistää hetkessä.

Pelin ensimmäinen osa oli ainoa joka julkaistiin Amigalle 9 disketin pakettina. Diskettiversio ei sisältänyt ääninäyttelyä, toisin kuin pelin CD-julkaisu.

Pelin trilogian jaksot

Kuvankaappauksia The Legend of Kyrandia: The Hand of Fate pelistä :

YouTube video The Legend of Kyrandia: The Hand of Fate pelistä

The Legend of Kyrandia: The Hand of Fate, 8.0 out of 10 based on 1 rating
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

8.4.2013

Jätä kommentti