VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.6/10 (7 ääntä )

The Great Escape


The Great Escape on Oceanin 1983 julkaisema seikkailupeli, joka pohjautuu samannimiseen elokuvaan. Peli julkaistiin ZX Spectrumille, Commodore 64:lle, Amstrad CPC:lle,  sekä MS-DOS järjestelmille.

Pelissä pelaaja on nimetön sotavanki joka on päätynyt saksalaisten vankileirille Pohjois-Saksassa 1942. Itse leiri on pieni linna, joka on sijoitettu kallioiden ja meren tuntumaan. Leirin ainoa ulospääsy on kapea vartiotornien välissä oleva tie, jonka varrella on tarkastuspisteitä, missä jokaisen on näytettävä paperit vartiajlle. Leiriä ympäröi vartiotornit, sekä piikkilanka-aidat, joita kiertää vartijat, sekä koirat. Leirin alla kulkee useita labyrinttimaisia viemäriverkostoja ja tunneleita, joihin mentäessä tarvitaan jokin valonlähde.

Pelaajan tehtävänä on kerätä tarvittavia esineitä leiriltä, joiden avulla pelaaja pääsee pakenemaan vankileiriltä. Pelin läpäisyyn on useita eri vaihtoehtoja.

Pelissä on juokseva aika ja tietyt rutiinit, joita pelaajan tulee noudattaa. Rutiinien välillä on usein vankien nimenhuuto, jossa pelaajan tulee olla. Jos pelaaja ei ole nimenhuudossa, syntyy leirille hälytys.

Pelin grafiikka on kauniisti piirretty, mutta värimaailma puuttuu pelistä kokonaan. Lisäksi pelin pyöriminen on hieman kankeaa ja hahmon liikuttelu menee väliajoin hieman sekaisin isometrisen maailman takia. Peli sai paljon kehuja aikanaan varsinkin sen tekoälystä, sekä ajan myötä tapahtuvista rutiineista.

Youtube video The Great Escape pelistä :

The Great Escape, 6.6 out of 10 based on 7 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

6.6.2012

Jätä kommentti