VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 4.7/10 (3 ääntä )

The Flintstones


The Flintstones on Teque Software Development Ltd:n 1988 kehittämä ja Grandslamin sekä Taito Corporationin julkaisema tasohyppely, joka pohjautuu Kiviset ja Soraset sarjakuvaan ja piirroselokuvaan. Peli julkaistiin alustoille: Genesis, Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, Commodore 64, MSX ja ZX Spectrum.

Peli alkaa kun Retu Kivinen palaa innoissaan töistä viikonlopun viettoon odottaen illalla tapahtuvaa Bedrock Super Bowl finaalia. Kotona Retun vaimo Wilma kuitenkin pakottaa Retun maalaamaan talon seinät, ennen anopin saapumista kylään. Vilman poistuessa paikalta Retun on samanaikaisesti maalattava talo, sekä oltava Pebblesin lapsenvahtina, joten luvassa on Kivisistä ja Sorasista tuttua huumoria ja kaaosta.

Flintstones peli koostuu pääasiassa useista pienistä minipeleistä, joten peliä voidaan sanoa tasohyppelyksi. Pelissä pelaaja suorittaa erilaisia arkisia tehtäviä kivikauden lähiössä. Tehtäviin kuuluu esim. talon seinän maalausta, lapsenvahtina olemista, autolla ajamista kivisellä tiellä, keilaustaja, sekä perinteistä tasohyppelyä.

Ensimmäisessä tehtävässä Retu maalaa asunnon sisäseiniä käyttäen apunaan tikkaita. Retun on välillä laskeuduttava tikkailta hakemaan lisää maalia maalipöntöstä. Retun on samalla kuitenkin vahdittava Pebblesiä, joka karkailee koko ajan häkistä.

Seuraavassa osiossa Retun ja Tahvon on ajettava kivikauden ajoneuvolla keilahallille valtavalla kiireellä. Matkan varrella on kiviä esteinä, jotka Retun on kierrettävä. Autoon saattaa tulla myös rengasrikko jonka Retu ja Tahvo on vaihdettava.

Keilaradalla Retun on voitettava Tahvo pisteissä. Kentällä asetetaan ensin heittokulma, sekä hahmon sivuttaisliike mistä keilapallo heitetään. Pitämällä nappia pohjassa päätetään keilapallon heittovoima.

Viimeisessä osuudessa Pebbles on karannut ja Retun on löydettävä hänet rakennuksesta. Viimeinen osuus on tavallinen tasohyppely, missä Retun on kiivettävä ja hypittävä rakennuksen huipulle, mistä hän löytää Pebblesin.

Pelin grafiikat ovat keskitasoa käyttäen kuitenkin sopivan sarjakuvamaista teemaa. Pelin radat ovat hauskoja ja peliin on osattu liittää hyvin koomisia kohtauksia, kuten Kiviauton renkaan puhkeaminen osuessa kiveen. Peli on kuitenkin hyvin vaikea ja varsinkin tiimalasin aika kuluu aivan liian nopeaa.

Youtube video The Flintstones pelistä :

The Flintstones, 4.7 out of 10 based on 3 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

12.9.2012

Jätä kommentti