VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.7/10 (12 ääntä )

Teenage Mutant Ninja Turtles


Teenage Mutant Ninja Turtles (tunnetaan myös nimellä Teenage Mutant Hero Turtles) on Konamin kehittämä ja Ultra Gamesin/Konamin NES:ille vuonna 1989 julkaisema toimintaseikkailupeli.

Peli perustuu suosituista teini-ikäisistä mutanttininjakilpikonnista kertovaan sarjakuva- ja animaatiosarjaan, ja se on samalla ensimmäinen sarjaan perustuva videopeli. Isossa-Britanniassa sarjan nimi muutettiin muotoon Teenage Mutant Hero Turtles, koska ohjelmien lapsille soveltuvuutta valvovat auktoriteetit tulivat siihen tulokseen, ettei lapsille tarkoitetun ohjelman nimessä saa käyttää japanilaisiin salamurhaajiin viittaavaa ”ninja”-sanaa. Niinpä pelikin julkaistiin joissakin maissa, kuten Suomessa, nimellä Teenage Mutant Hero Turtles.

Teenage Mutant Ninja/Hero Turtles käännettiin myös monille kotitietokoneille, joihin lukeutuvat Amiga 500, Amstrad CPC, Atari ST, Commodore 64, MS-DOS, MSX ja ZX Spectrum. Siinä missä alkuperäinen NES-versio sai hyvän vastaanoton, käännökset eivät sen sijaan saaneet kovinkaan hyvää palautetta peliarvostelijoilta.

Peli on toimintaseikkailu, jossa on ylhäältäpäin kuvattu ulkomaailma sekä tasohyppelymäiset vaiheet rakennusten sisällä. Ulkona näkee myös kartan, ja eri rakennuksissa käymällä on tarkoitus saavuttaa jaksojen päämäärät. Apua saa karttaa katsoessa April O’ Neilin kommenteista. Ulkona käyttöön saa myös auton. Pelissä voi vaihtaa kilpikonnaa missä kohtaa tahansa. Jokaisella kilpikonnalla on oma aseensa ja aseilla on (NES-versiossa) eri vaikutukset vihollisiin. Esimerkiksi Donatellon pitkä ja hidas ase on tehokas sopien usein loppuvihollisiin. Jos yksi kilpikonnista jää vangiksi, voi muilla jatkaa peliä. Kadonneita voi kuitenkin löytää ja pelastaa pelin myöhemmissä vaiheissa.

Vuonna 1989 Konami julkaisi myös kolikkopelin nimellä Teenage Mutant Ninja Turtles, mutta sillä ei ole yhtäläisyyksiä NES-peliin, ja samainen peli käännettiin myöhemmin myös NES:ille nimellä Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Arcade Game.

Youtube video Turtles pelistä :

Viittaukset : Wikipedia Turtles kuvaus pelistä

Teenage Mutant Ninja Turtles, 7.7 out of 10 based on 12 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

5.6.2012

Jätä kommentti