VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.5/10 (4 ääntä )

Tapper

Root Beer Tapper Bonus Rata

Tapper, toiselta nimeltään Root Beer Tapper on Bally Midwayn 1983 tekemä arcadepeli, jossa pelaaja toimii baarimikkona jakaen olutta asiakkaille. Pelistä on tehty useita eri versioita mm seuraaville pelialustoille :     Arcade, Atari 2600, Atari 8-bit, ColecoVision, Commodore 64, ZX Spectrum, Amstrad CPC, BBC Micro, PC, Mobile phone, Xbox 360 (XBLA).

Tapper pelissä on neljä eri baaria, joissa pelaajan tulee toimia baarimikkona. Pelin toisella laidalla on ovet, joista janoisia asiakkaita saapuu sisään baariin. Toisella laidalla on taas oluthanat, joista baarimikko pääsee täyttään tuopit oluella, kun olut on täytetty hanasta, heittää baarimikko sen automaattisesti pitkin baaritiskiä asiakkaalle. Asiakkaat nappaavat liukuvan tuopin tiskiltä, jos he eivät ole sinä hetkenä joko juomassa olutta, tai heitä muuten häiritä. Jos asiakas ei siis saa kiinni tuoppia, tai jonossa ei ole yhtään asiakasta ottamassa tuoppia vastaan, särkyy oluttuoppi ja pelaaja menettää elämän. Kun asiakas on juonut oluttuoppinsa, palauttaa hän sen baarimikolle heittämällä tyhjän tuopin tiskiä pitkin takaisin. Jos pelaaja ei ennätä saada kiinni tuoppia, särkyy se ja pelaaja menettää elämän. Pelissä pelataan myös käsistä karkaavia asiakasjonoja vastaan. Asiakkaat tulevat ovesta jonossa baarimikkoa kohti ja baarimikon on tarjoiltava juomat asiakkaalle, ennenkuin jono on kasvanut baarimikolle asti. Jonoja lyhennetään tarjoilemalla juomia mahdollisimman nopeasti asiakkaille. Jos jono karkaa käsistä, menettää baarimikko elämän. Kun asiakkaat ovat saaneet tarpeeksi olutta kurkkuunsa, saattavat he jättää myös tippejä baaritiskille. Juoksemalla hakeen tipit tiskiltä pelaaja ansaitsee lisäpisteitä ja bonuksia, kuten cheerleadereita, tai tanssityttöjä lavalle. Nämä tanssiesitykset myös vähentävät oluen tilaamista ja pelaaja saa lisäaikaa kerätä tyhjiä mukeja tiskeiltä. Jotta rata päästään läpi, on pelaajan tyhjennettävä koko baari asiakkaista. Pelissä edetessä pelin vaikeustaso kasvaa, asiakkaat saapuvat nopeammin ovista ja asiakkaiden yhtäaikainen kokonaismäärä baarissa kasvaa.

Ratojen välissä pelaaja pääsee bonustasolle, missä maskipäinen henkilö ravistaa tiskillä baarimikon juomatölkkejä. Maskimies ravistaa kaikkia tölkkejä, paitsi yhtä. Tämän jälkeen maskimies järjestelee tölkit uuteen järjestykseen ja baarimikon on tiedettävä mikä tölkeistä ei ole ravistettu. Jos pelaaja valitsee tölkin mitä on ravistettu, räjähtää se pelaajan naamalle. Valitessa ravistamattoman tölkin, pelaaja saa nauttia juoman itse, sekä kerää lisäpisteitä.

Peli sisältää 4 erilaista rataa missä baarimikko pääsee tarjoileen juomiaan :

  •  Maalaisteemainen baari, missä asiakkaina on lehmipoikia
  • Urheiluteemainen baari, missä asiakkaina on urheilijoita
  • Punkkiteemainen baari, missä asiakkaina on rokkareita
  • Avaruusbaari, missä asiakkaina on muukalaisia avaruudesta

Uudemmasta Tapper pelin versioista kuvankaappaukset  :

Root Beer Tapper Youtube video :

Tapper, 7.5 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

12.12.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti