VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.0/10 (6 ääntä )

System Shock


System Shock on Looking Glass yhtiön tekemä ja Origin Systemsin 1994 julkaisema seikkailupohjainen 3D peli, joka julkaistiin 1994. Peli asettuu fiktionaaliseen tulevaisuuden näkymään vuonna 2072.

Toisin, kuin muissa ajan vastaavissa peleissä System Shock on silmistä kuvattu ja tarjoaa täydellisen 3D ympäristön, missä pelaaja pystyy katsoon yläs, alas, kyykistyyn, hyppään ja sivuaskeltaan. Pelin käyttöliittymää on verrattu Ultima Underworld peliin.

Peli sijoittuu valtavaan monikerroksiseen avaruusasemaan missä pelaaja tutkii ympäristöä ja ratkaisee puzzleja. Pelaajan tulee tutkia asemalta löytyviä levyjä, sekä sähköposteja jotka sisältävät vihjeitä pulmantarkontaan. Tietyt tietokonepäätteet antavat pelaajalle mahdollisuuden päästä virtuaalimaailmaan missä pelaaja liikkuu painottomassa tilassa rautalankamallisessa 3D ympäristössä. Virtuaalimaailmassa pelaaja pystyy keräämään tietoja ja ohittaan aseman turvalukituksia. Useat virtuaalimaailman muutokset vaikuttavat myös aitoon maailmaan, esim ovien avaukset.

Pelissä pelaaja toimii nimettämänä hakkerina, joka jää kiinni yrittäessään päästä käsiksi TriOptimum yhtiön avaruusaseman tiedostoihin. Hakkeri viedään Citadeliin ja annetaan mahdollisuus armahdukseen, jos hän hakkeroi pääsyn vastapuolen avaruusaseman tiedostoihin. Hakkeroinnin jälkeen pelaaja laitetaan kuuden kuukauden parantavaan koomaan. Peli alkaa siitä, kun pelaaja herää koomasta ja huomaa avaruusaseman olevan vallattuna. Avaruusasemaa hallitsee vihamieliset robotit ja koko miehistö on joko tapettu, muuttunut mutanteiksi tai kyborgeiksi.

Pelaaja pystyy kerään tavaroita ja aseita aidosta maailmasta. System Shock pelissä on yhteensä 16 erilaista asetta joista pelaaja voi kantaa enintään 7 mukanaan. Käsiaseisiin pystyy usein vaihtaan panostyypin erilaiseksi, kuten nuolipyssyyn pystyy käyttään räjähtäviä nuolia, kuin myös nukutusnuolia. Energia-aseet eivät erikseen käytä panoksia, vaan ne käyttävät pelaajan energiavarastoa. Kyseiset aseet omaavat säädettävän tehon ammuttaessa. Energia-aseet myös kuumenevat ammuttaessa ja niitä joutuu pitkien taisteluihetkien lomassa myös jäähdytteleen. Pelissä on myös useita erilaisia räjähteitä, kuten kranaatteja, miinoja ja aikapommeja. Aseille on tehty myös vaikutus erilaisille vihollisille, kuten elektromagneettiset pulssiaseet ovat tehokkaita roboteille, mutta eivät taas vaikuta mutanteille. Kaasukranaatit ovat taas hyvin tehokkaita aseita mutanteille.

System Shock Youtube video :

System Shock, 7.0 out of 10 based on 6 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

22.12.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Yksi vastaus to “System Shock”

  1. Lartsa sanoo:

    Kakkososa oli vielä parempi vaikka kyllä tämäkin oli loistava

Jätä kommentti