VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.7/10 (3 ääntä )

Super Skidmarks

Super Skidmarks Ralliauto peli Kesä

Super Skidmarks on Acid Software-tiimin vuonna 1995 tekemä autopeli, missä kahdeksan pikkuautoa kilpailevat rallycross-tyylisellä autoradalla voitosta. Peli on jatko-osa edeltäjästään Skidmarks-pelistä ja pelistä tehtiin myös kaksi jatko-osaa: Skidmarks 2 and Super Skidmarks 2. Peli julkaistiin Amiga 500:selle ja Sega Mega Drive konsolille, joista viimeisimmät Codemasters-yhtiön tekemät käännökset olivat graafisesti paranneltuja.

Super Skidmarks on arcademaisella tyylillä toteutettu nopeatempoinen rallipeli, joka sisältää kattavan määrän erilaisia ratoja. Peli sai aikanaan lähes kaikista lehdistä loistavat arvostelut.
Pelin ensimmäiset julkaisut olivat graafisesti melko yksinkertaisia, mutta toimivia ja sitähän rallipeliltä haetaankin. Itse valikkorakenne on kamalan näköinen sisältäen vain taustakuvan ja ison kasan nappuloita. Itse rataosuus onkin toteutettu paremmin. Maisemat sisältävät sopivasti vaihtelua koostuen tavallisista ralliradoista, lumiradoista, rapateistä, tiukoista kaltevista mutkista ja monista muista elementeistä. Varsinkin Codemastersin tekemä versio pelistä erottuu huomattavasti paremmilla grafiikoilla. Autovalikoima ei ole pelin vahvimpia puolia, se sisältää humoristisen lehmän, jolla on renkaat, sekä Volkkarin, Morris Minin, Monster Truckin ja Formulan.

Peli ei ole realistinen rallipeli, eikä sen fysiikka todellakaan vastaa realismia, mutta pelin ohjattavuutta täytyy kehua. Isometsiseen kuvakulmaan on saatu lisättyä todella valtava määrä kuvakulmia 2d autosta, jopa viistokulmista mitä harvoin isometrisestä autopelistä tavataan. Suuri suuntien määrä tietysti parantaa pelattavuutta ja näin ollen autojen ohjaus on sulavampaa. Autojen kallistuminen tiettyyn pisteeseen asti mahdollistaa taas radoilla mutkien kallistukset, pomput ja hypyt. Radat oikeasti tuntuvat varjostusten ja auton kallistumisen vuoksi olevan kolmiulotteisia, vaikka ne ovatkin ihan perus 2d-kuvia. Pieniä moitteita voidaan antaa ratojen kokoluokasta, jossa radat ovat paikoitellen liian kapeita suhteessa autojen nopeuksiin. Autot kimpoilevat tuon tuosta pitkin laitoja. Radat olisi voinut toteuttaa ehkä enemmän Segan Power Drive Rally pelin tyylillä.

Pelissä on hyvin kattava moninpelin mahdollisuus. Peliä voidaan pelata yhdellä tietokoneella jaetulla ruudulla 4 pelaajan kesken, sekä erikoisuutena yhdistää kaksi Amiga A1200s-mallia yhteen, joka mahdollistaa jopa 8 pelaajan moninpelin.

Super Skidmarks sisältää myös paljon huumoria, kuten lehmät, jotka omaavat neljä rengasta, sekä mahdollisuuden kuljettaa karavaania ajaen letkassa valtaviin hyppyreihin ja katsoa karavaanin ilmalentoa.

Kuvankaappaukset pelistä on otettu graafisesti laadukkaimmasta Codemastersin julkaisemasta versiosta :

YouTube video Super Skidmarks pelistä

Super Skidmarks, 8.7 out of 10 based on 3 ratings
Super Skidmarks koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

18.3.2013

Jätä kommentti