VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.8/10 (30 ääntä )

Super Mario Bros

Super Mario Bros 1 NES

Super Mario Bros on Nintendon kehittämä ja alun perin 1985 Nintendo Entertainment System-pelikonsolille julkaisema Mario-tasohyppelypelisarjan videopeli.

Peli oli välitön myyntimenestys, sillä se sopi kaikenikäisille pelaajille sukupuolesta riippumatta. Super Mario Bros. teki Mariosta maailmankuulun. Pelin suunnitteli Marion luoja, Nintendon peliguru Shigeru Miyamoto ja pelin musiikista, jota monet pitävät ikimuistoisena, vastasi Kōji Kondō.

Super Mario Bros. on Wii Sportsin jälkeen maailman toiseksi myydyin videopeli: sitä on myyty yli 40 miljoonaa kappaletta ja se on edelleen erittäin suosittu retropelaajien keskuudessa.

Peli on jaettu kahdeksaan maailmaan, joista jokainen koostuu neljästä aikarajoituksella varustetusta kentästä. Joka neljännessä kentässä pelaaja kohtaa välipomon eli Koopakuninkaan ennen pelin viimeistä kenttää. Palkinnoksi pelin läpäisemisestä pelin voi pelata uudestaan läpi vaikeampana ja aloittaa haluamastaan maailmasta.

Marion katsotaan varsinaisesti luoneen tasohyppely-lajityypin. Nintendo Entertainment Systemille julkaistiin vielä kolme virallista Mario-seikkailua (mukaan lukien japanilainen Lost Levels). Peli julkaistiin uudelleen Super Mario All-Stars -paketissa Super Nintendo Entertainment Systemille sekä yhdessä Lost Levelsin kanssa Super Mario Bros. Deluxe -paketissa Game Boy Colorille, joka toimi lähtökohtana Super Mario Advance -uudelleenjulkaisusarjalle.

 

Pelaaja ottaa itselleen putkimies Marion roolin. Mahdollinen toinen pelaaja ohjaa Luigia, Marion veljeä. Pelin päätavoitteena on matkata läpi Sienivaltakunnan, tuhota Koopa-armeija sekä pelastaa prinsessa.

Marion perushyökkäys on hyppy. Hyppäämällä vihollisen päälle Mario litistää sen. Koopa-kilpikonnat vaativat vielä toisen osuman, sillä ensimmäisen hypyn jälkeen ne piiloutuvat kilpensä alle, jolloin pelaaja voi potkaista kilven ulos tasolta. Kilpien potkaisemisella voi myös eliminoida suuria vihollislaumoja, jolloin samalla kilvellä tuhotuista vihollisista saadut pisteet moninkertaistuvat. Samoin käy, jos Mario voittaa hyppäämällä useita vihollisia kerralla koskettamatta välillä maata. Tällöin pelaaja saa pisteitä enemmän kuin yksittäisten vihollisten tuhoamisesta. Tarpeeksi hyvän combon saatuaan palkitaan pelaaja yhdellä tai useammalla lisäelämällä (riippuen combon suuruudesta), jolloin Mario saa vielä jatkaa kuoltuaan samassa tasossa. Kun elämät loppuvat, tulee ruutuun teksti ”Game Over” ja pelaaja joutuu aloitusruutuun. Joitain vihollisia, kuten lukkeja (alkup. nimi Spiny) ja piraijakasveja, Mario ei pysty vahingoittamaan hypyillä, joten niihin Marion täytyy käyttää esimerkiksi tulipalloja tai kilpiä.

Kuvankaappauksia Super Mario Bros 1 NES pelistä

Youtube video Super Mario Bros 1 pelistä :

Lainattu Wikipedia Mario Bros kuvaus

Super Mario Bros, 8.8 out of 10 based on 30 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

18.9.2011

Yksi vastaus to “Super Mario Bros”

  1. Retro-Tonpa sanoo:

    Mariosta on paljon kultaisia muistoja. Ehdottomasti täyden viiden tähden peli.

Jätä kommentti