VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.6/10 (9 ääntä )

Super Mario Bros 2


Super Mario Bros. 2 on Nintendon 1988 tekemä tasohyppelypeli joka julkaistiin alkujaan Nintendo Entertainment System-pelikonsolille (NES).

Alkuperäisen Super Mario Bros. -pelin jatko-osa julkaistiin Japanissa jo 1986, mutta sitä ei julkaistu Nes:ille Pohjois-Amerikassa eikä Euroopassa. Koska kolmas Super Mario Bros. -peli oli jo tulossa, Nintendo näki järkevimpänä täyttää ensimmäisen ja kolmannen pelin välisen aukon. Amerikan Nintendon ehdotuksesta Japanissa julkaistu Doki Doki Panic -peli muutettiin Mario kakkoseksi, sillä se oli jo ennestään japanissa suuri hitti. Tosiasiassa Doki Doki Panic oli alunalkaen suunniteltu Mario-peliksi ennen kuin Nintendo solmi sopimuksen Fuji Televisionin kanssa Yume Kōjō -tapahtuman maskottien käyttämisestä kehitteillä olevaan pelimoottoria varten, jolloin Doki Doki Panic sai alkunsa

Pelin tyyli poikkeaa muista 2D-Mario-peleistä. Pelissä vihollisia ei voi päihittää hyppäämällä niiden päälle, vaan pelaajien on vedettävä nauriita sekä muita esineitä maasta ja heiteltävä niillä vihollisia. Myös pelin viholliset eroavat aiempien Mario-pelien vihollisista, ja kyseessä on ensimmäinen Mario-peli, jossa hahmoilla oli ”elämämittari”.

Jokaisessa pelin kentässä voi pelaaja valita haluamansa neljästä pelihahmosta kentän suorittamista varten. Jokaisella hahmolla on omat erikoisominaisuutensa pelaamisen kannalta: Mario on perushahmo, Luigi yltää hypyillään korkeimpiin kohtiin, Toad poimii tehokkaammin juureksia ja Peach pystyy mekkonsa avulla leijumaan jonkun matkaa ilmassa.
Lisäksi peliin on lisätty ratojen välille mahdollisuuden pelata hedelmäpeliä, josta voidaan voittaa lisäelämiä ja muita bonuksia. Hedelmäpeliä vastaavat minipelit tulevat vielä paremmin tutuksi seuraavassa Mario Bros 3 pelissä.

Kuvankaappauksia Super Mario Bros 2 pelistä

Youtube video Mario Bros 2 Pelistä

Katso myös Mario wiki sivusto

Viittaukset: Wikipedia Mario Bros 2

Super Mario Bros 2, 6.6 out of 10 based on 9 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

28.12.2017

Jätä kommentti