VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.2/10 (6 ääntä )

Super Cars


Super Cars on Magnetic Fields:in kehittämä ja Gremlin Graphics:in 1990 julkaisema ylhäältä kuvattu ajopeli, joka julkaistiin alustoille Amiga, Atari ST, Amstrad CPC, Commodore 64, MSX, NES ja ZX Spectrum. Tyylillisesti se on ottanut vaikutteita Super Sprint -pelistä, jonka teki Gremlin Interactive, joka myöhemmin tuotti Lotus-sarjan pelit.

Jokaisella neljällä vaikeusasteella on yhdeksän eri rataa, jotka voi ajaa eri järjestyksessä (joskin viimeisenä ajettava rata on tehty muita vaikeammaksi). Kilpailuissa voittaa rahaa, jonka voi käyttää käsittely -ja muihin auton päivityksiin, ja muutamaan muuhun asiaan. Maaliin tulee päästä kolmen parhaan joukossa – alussa pelissä on yhteensä neljä autoa, mutta lisää vastuksia tulee pelin edetessä.

Autoa voi päivittää läpi pelin. Pelin alussa pelaajalle annetaan hieman rahaa, mutta myös muutamia vaihtoehtoja, joita sanoa myyjälle – valitsemalla oikea yhdistelmä hinta putoaa. Pelissä on epätavallinen pääsiäismuna, sillä kirjoittamalla tietty kirosana nimiruutuun peli alkaa alusta.

Pelin jatko-osa, Super Cars 2, oli vielä suositumpi kuin ensimmäinen. Siinä ei voinut vaihtaa autoa, mutta sai ostettua parannettuja osia, kuten tehokkaamman moottorin. Peli on jaettu kolmeen vaikeusasteeseen, joissa on erilaiset radat. Kaksinpeli oli nyt mukana ja se onnistuu jaetulla ruudulla. Kenttien välissä joutuu kommunikoimaan eri tahojen kanssa valitsemalla kolmesta vaihtoehdosta, mitä haluaa sanoa. Vastaamalla oikein tai väärin, voi menettää tai saada rahaa tai mestaruuspisteitä. Aseita jatko-osassa on ykkösosaa enemmän. Ne ovat etu- ja takaohjukset, miinat, nitro (jolla auto hyppää), auton ympärillä pyörivä ohjus sekä keskellä rataa kulkeva, mutkissa kääntyvä pitkän matkan ohjus. Radat pitää ajaa ykkösosasta poiketen tietyssä järjestyksessä ja ne monimutkaistuvat eteenpäin päästäessä. Joillakin radoilla on hyppyreitä sekä junanratoja. Ykkösosasta poiketen autot räjähtelevät usein, mutta ne nostetaan aina takaisin radalle, kunnes vauriomittari on tullut täyteen, jolloin peli loppuu siihen. Toinen tapa hävitä peli on sijoittua kilpailussa liian huonosti.

Viitteet : Wikipedia Super Cars kuvaus

Super Cars, 8.2 out of 10 based on 6 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

19.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Yksi vastaus to “Super Cars”

  1. johnas sanoo:

    Ykköstä ei paljo tullu pelattua, mutta kakkososan kans oli hauskaa. Varsinki kaverin kans pelattuna hyvää viihdettä. Yks peli lisää josta pitäs saada uus versio \,,/

Jätä kommentti