VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.5/10 (4 ääntä )

Street Fighter


Street Fighter (jap. ストリートファイター, Sutorīto Faitā) on Capcom-pelitalon tekemä taistelupelisarja. Monen muun kaksintaistelupelisarjan tavoin pelaajat ohjaavat eri puolilta maailmaa kotoisin olevia taistelijoita, joilla jokaisella on omat erikoisliikkeensä ja taustatarinansa. Capcom julkaisi pelisarjan ensimmäisen pelin elokuussa 1987.[1] Pelisarjalla on myös useita sivuhaaroja. Erityisesti Street Fighter II:ta pidetään hyvin merkittävänä pelinä taistelupelien historiassa.

Street Fighter 1 on Capcomin kehittämä kolikkopeli vuodelta 1987. Se on ensimmäinen osa Street Fighter -taistelupelisarjassa. Peli ei ollut erityisen tunnettu, ja vasta sen jatko-osa Street Fighter II tuli huomattavasti enemmän tunnetuksi. Street Fighterissä ei ollut pelattavana muita hahmoja kuin Ryu ja Ken (Ken ainoastaan kaksinpelissä).

Pelaaja ottelee peräkkäin yksi vastaan yksi kamppailuja tietokonetta vastaan tai vaihtoehtoisesti yksittäisessä pelissä toista pelaajaa vastaan. Jokainen ottelu kestää kolme erää, joista pelaajan on voitettava kaksi päästäkseen seuraavalle kierrokselle. Lisäksi pelaajan on voitettava vastustajansa yhden erän aikana alle puolessa minuutissa. Mikäli aika päättyy ettei kumpikaan ole saanut tyrmättyä toista, julistetaan voittajaksi se jolla on enemmän energiaa jäljellä. Mikäli kolmas erä päättyy tasan julistetaan tietokoneen ohjaama pelaaja voittajaksi. Yksin pelissä pelaaja voi jatkaa uudestaan tappiosta huolimatta, samaa vastustajaa vastaan jolle hävisi.

Pelaajalla on käytössä myös kolme erikoisliikettä, jotka saa vain tekemällä tietyn sarjaliikkeen joystickillä ja sen näppäimillä. Nämä tekniikat ovat ”Psycho Fire” (波動拳, Hadōken?, ”Surge Fist”), ”Dragon Punch” (昇龍拳, Shoryūken?, ”Rising Dragon Fist”) ja ”Hurricane Kick” (竜巻旋風脚, Tatsumaki Senpū Kyaku?, ”Tornado Whirlwind Kick”). Myöhemmissä Street Fighter peleissä kyseisiä erikoisliikkeitä ei ole kerrottu kolikkopelin ohjeissa.

Pelaajalla on käytössään japanilainen kamppailulajien taitaja Ryu, joka ottelee kansainvälisessä kamppailulajien turnauksessa todistaakseen vahvuutensa. Toinen hahmo on käytössä vain kaksinpelissä, joka on Ryun entinen harjoittelukaveri ja kilpailija Ken. Molemmat hahmot ovat liikkeiltään ja erikoisliikkeiltään samanlaisia. Heidät erottaa ainoastaan nimen lisäksi ulkonäöllisesti.

Street Fighter 2 peli Youtube video :

Viitteet :  Wikipedia Street Fighter pelisarja

Street Fighter, 6.5 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

27.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti