Startselect: Uusi digitaalisten pelien verkkokauppa

Perinteisesti videopelien myynti on tapahtunut kivijalkakaupassa, josta pelaaja on käynyt noutamassa haluamansa pelin fyysisen kopion. Verkkokauppojen yleistyessä pelejä on tullut myyntiin sekä kivijalkakauppojen online-myymälöihin että pelkästään netissä toimiviin kauppoihin. Kun konsolivalmistajat Microsoft ja Sony lanseerasivat Xbox Live ja PlayStation Network -verkkopalvelunsa milleniumin ensimmäisen vuosikymmenen puolivälissä, petasivat he tien digitaaliselle pelimyynnille.

Pelikoodien ja viihdepalveluiden lahjakorttien (Xbox, PlayStation ja Nintendo) myynti ja osto tapahtuu yhä useammin verkossa siten, että pelaaja tilaa digitaalisen koodin sähköpostiinsa.

Tähän on useita syitä:

  • Koodin saa heti käyttöönsä (ei tarvitse lähteä kauppaan, kauppa on kaukana, haluaa pelata heti)
  • Ei tarvitse antaa luottokorttitietoja kyseisiin viihdepalveluihin (ennalta maksettu koodi on turvallinen)
  • Vanhemmat ostavat koodeja lapsilleen ja kontrolloivat näin rahan käyttöä peleihin (esim. Pelinsisäiset ostot riistäytyvät helposti käsistä)
  • Koodeja ostetaan lahjaksi jne.

Alkuvuodesta lanseerattu peliverkkokauppa Startselect.com on yksi Suomen ensimmäisiä virallisia digitaalisten peli- ja lahjakorttien (PC, Xbox, Nintendo, PlayStation) jälleenmyyjä. Yrityksen tavoitteena on poistaa kaikki esteet pelaamiselta, minkä vuoksi myynnissä on ainoastaan digitaalisia koodeja jotka toimitetaan välittömästi asiakkaan sähköpostiin. Koodien virallisena jälleenmyyjänä yritys myös takaa koodien 100% toimivuuden, toisin kuin jälleenmyyjät, jotka hankkivat koodit epävirallisesti ja myyvät niitä huomattavasti suositushintaa halvemmalla.