VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.7/10 (3 ääntä )

StarTropics






StarTropics on Nintendon 1990 tekemä seikkailupeli, jossa pelaaja ohjaa Mike nimistä poikaa läpi suuren seikkailun. Peli julkaistiin Nintendo Entertainment System konsolille. Erikoisuutena peliä ei koskaan julkaistu Japanissa, vaan ainoastaan Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.

Pelin juonessa nuori seattlelainen tähtisyöttäjä Mike Jones lähtee C-saarelle lomalle tapaamaan setäänsä, arkeologi nimeltä Steve Jonesia, joka on kutsunut hänet vierailulle. Tutustuttuaan saaren kylän Coralcolan asukkaisiin Mike huomaa tri Jonesin kadonneen. Tohtori Jonesin laboratoriolle johtava tie on kuitenkin tukittu, ja kylän päällikkö antaa Mikelle jojon aseeksi. Mike joutuu kulkemaan hirviöiden asuttaman tunnelin läpi ja päihittämään jättimäisen C-käärmeen päästäkseen laboratoriolle. Siellä hän tapaa tri Jonesin apulaisen, Baboon, joka antaa Miken käyttöön tohtorin sukellusveneen. Mike lähtee sukellusveneellä matkalle etsimään tri Jonesia.

StarTropicissa ohjataan nuorta Mike Jonesia ylhäältäpäin kuvatussa kaksiulotteisessa maailmassa. Peli on jaettu lukuihin, joiden edetessä juoni paljastuu. Yleensä luvun alussa Mike kävelee ympäri kylää tutkien ja keräten tietoa kyläläisiltä. Tämän jälkeen Miken jatka matkuu yleensä maanalaiseen luolaan, jolloin myös pelimekaniikka vaihtuu. Alun luolissa Mike taistelee jojollaan erilaisia hirviöitä vastaam, mutta myöhemmin ase vaihtuu astetta järeämpään piikkinuijaan. Luoliin on piilotettu muitakin aseita, kuten pesäpallomailoja ja pesäpalloja, piikkikenkiä, laseraseita ynnä muita.

Miken elämämittarin maksimi on 3 sydäntä, mutta löytämällä piilotettuja isoja sydämiä pelaaja voi kasvattaa mittarin kokoa aina 22 sydämeen asti. Jos mittari laskee nollaan, Mike joutuu aloittamaan luolan alusta. Pelissä on muutamia heti tappavia ansoja, kuten veteen uppoavat laatat ja valtavat, Miken alleen murskaavat kivenmurikat.

Luolan lopussa on yleensä voimakas pomovastus, joka Miken on voitettava. Pomot vaativat yleensä jonkinlaisen strategian, jonka avulla ne on helppo voittaa. Pelissä on pistelista, mutta toisin kuin useimmissa muissa peleissä, pisteitä ei saa suorituksista. Pisteet kertyvätkin jokaisella pelikerralla samaan mittaan pelin edetessä, jolloin lopussa on aina sama pistemäärä. Pistelistalla ei olekaan mitään erityistä tarkoitusta pelissä.

StarTropic pelistä lisää muualla:

YouTube video StarTropics pelistä

StarTropics, 7.7 out of 10 based on 3 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

31.8.2014

Jätä kommentti