VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.8/10 (4 ääntä )

Star Paws


Star Paws on Software Projectsin 1987 julkaisema tasohyppely missä ohjataan avaruuskoiraa tavoitteena syödä 20 avaruuskanaa. Peli tuo mieleen Looney Tunesin Maantiekiitäjän ja Kelju K.Kojootin.

Pelistä tehtiin versiot Commodore 64:lle, Amstrad CPC:lle ja ZX Spectrumille.

Peli oli jatko-osa keskenjäänneelle projektille nimeltä ”Attack of the Mutant Zombie Flesh Eating Chickens From Mars”. Peli on säilyttänyt suosionsa niin pelattavuudeltaan, kuin myös iskevästä kappaleesta.

Pelissä pelaaja astuu kapteeni Rover Pawstrongin saappaisiin, joka on avaruuspukuun varustettu koira. Roverin tavoitteena on saada napattua 20 avaruus Griffiniä, jotka ovat suuria ja nopeita kanamaisia eläimiä.

Radalla on tiputettuna myös laatikoita, jotka sisältävät erilaisia välineitä, jotka auttavat kanojen kappaamisessa. Tavarat saattavat sisältää esim antigravitaatio laudan, jolla pääsee eteneen ilman esteiden yli hyppimistä tai raketinheittimen. Kanat voi saada kiinni joko suoraan juoksemalla niiden päälle, tai käyttämällä apuvälineitä. Juokseminen on kuitenkin hyvin hankalaa, koska linnut juoksevat todella kovaa karkuun. Lisää hankaluuksia tuottaa kanojen päälle hyppääminen. Hypyn ajoittaminen on tosi tarkkaa ja pienikin ajoitusvirhe aiheuttaa kanan karkuunpääsemisen. Kanan kiinnisaamisessa on mys aikaraja, jota kuvataan vasemmassa alakulmassa olevalla kanapaistilla, joka muuttuu luukasaksi. Jos kanaa ei saada kiinni, ennennkuin kanapaisti on muuttunut luiksi, kuolee koira nälkään. Pelin viimeisissä radoissa pelaajan on suunnistettava sokkeloisissa kaivoksissa, missä kanat ovat piilossa. Kaivoksissa tulee kerää kaivoslamppuja, jotta käytävissä näkee juosta.

Välillä pelissä tulee bonusratoja, joissa pitää esim kasaa palapeli, tai ampua kanoja tykillä.

Star Paws Youtube video pelistä :

Star Paws, 7.8 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

27.2.2012

Jätä kommentti