VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 4.5/10 (2 ääntä )

Spy vs Spy


Spy vs. Spy -videopelisarja perustuu MAD-lehdessä pitkään ilmestyneeseen sarjakuvastrippiin Spy vs. Spy, jossa kaksi vakoojaa yrittävät tappaa toisensa mitä taidokkaimmilla ansoilla ja aseilla slapstick-komiikan merkeissä. Pelisarjaan kuuluu tällä hetkellä neljä osaa, joita on julkaistu monelle eri alustalle. Sarjan vanhin peli on vuodelta 1984 ja uusin vuodelta 2005.

Spy vs. Spy Vol. I

Ensimmäinen Spy vs Spy on First Star Softwaren vuonna 1984 julkaisema tietokonepeli. Se on Spy vs. Spy -pelisarjan ensimmäinen osa ja se julkaistiin alun perin Atari 400:lle, Atari 800:lle, Commodore 64:lle sekä Apple II:lle. Spy vs. Spy on innovatiivinen, kahtia jaetulla ruudulla pelattava peli, jota voi pelata yhtä aikaa kaksi pelaajaa.

Kuva Spy vs. Spy -pelin Commodore 64-versiosta.

Myöhemmin peli käännettiin monelle muullekin alustalle, joihin kuuluvat ZX Spectrum, Acorn Electron, BBC Micro, MSX, Amstrad CPC, Amiga, Sega Master System, Nintendo Entertainment System, Game Boy sekä Game Boy Color.

Pelaajan tarkoituksena on kerätä kaikki kentästä poistumiseen vaadittavat tavarat ja tappaa vastustaja niin monta kertaa kuin mahdollista, ennen kuin aika kuroutuu umpeen. Kummallakin vakoojalla on oma henkilökohtainen lähtölaskentaa ilmoittava ajastimensa. Kun vakooja tapetaan, hän menettää kaikki keräämänsä tavarat ja joutuu odottamaan hetken pelin ulkopuolella ajastimen yhä käydessä.

Spy vs. Spy Vol. II: The Island Caper

Commodore 64-versio pelistä Spy vs. Spy: The Island Caper.

The Island Caper on pelisarjan toinen osa, jonka First Star Software julkaisi Atari 400:lle, Atari 800:lle, Commodore 64:lle ja Apple II:lle. The Island Caperissa valkoinen ja musta vakooja ovat joutuneet autiolla saarelle hypätessään ulos lentokoneista, joilla he pakenivat ensimmäisessä osassa. Heidän täytyy käyttää toisiaan vastaan yhä kieroutuneempia ansoja paetakseen saarelta. Tilannetta ei helpota tieto, että saaren tulivuori on purkautumassa ja tuhoamassa koko paikan. Tällä kertaa pelaajan täytyy kerätä kolme ohjuksen palaa, ennen kuin hän voi karata sukellusveneellä. Vastustajan päänmenoksi pelissä on uusia ansoja ja yksi pyssy, jonka omistuksesta vakoojat voivat kamppailla.

Spy vs. Spy Vol. III: Arctic Antics

Kuva Spy vs. Spy: Arctic Antics -pelin Amiga-versiosta.

Pelisarjan kolmas osa, Arctic Antics, julkaistiin myös First Star Softwaren toimesta. Vakoojat ovat tällä kertaa pohjoisnavalla, jonne he pakenivat sukellusveneellä tuliperäiseltä saarelta. Taas kerran vakoojien täytyy yrittää olla toistaan ovelampia.

Pelissä on taas uusi valikoima ansoja ja muita vaaroja, kuten jääkarhuja. Uutena ideana vakoojien täytyy palata aika ajoin igluihinsa lämmittelemmään, etteivät he jäädy kuoliaiksi. Pelaajan tavoitteena on paeta raketilla ulkoavaruuteen ja sen arveltiin olevan neljännen Spy vs. Spy -pelin tapahtumapaikka, mutta peliä ei kuitenkaan koskaan tehty.

Spy vs Spy Pelin Youtube video :

 

Viittaukset : Wikipedia Spy vs Spy kuvaus

Spy vs Spy, 4.5 out of 10 based on 2 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

24.10.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti