VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.6/10 (5 ääntä )

Snow Brothers

Snow Brothers Lumiukot tasohyppely

Snow Brothers on Toaplan-yhtiön 1990 tekemä tasohyppely, joka muistuttaa hyvin pitkälti Bubble Bobble peliä. Peli julkaistiin alustoille Nintendo Entertainment System (NES), Amiga, Atari, ST, Commodore 64, GX4000, ZX Spectrum ja Sega Genesis.

Pelissä ruma mörkö kaappaa prinsessan, jonka jälkeen taivas iskee salamalla lumiukkoon herättäen sen eloon pelastaakseen prinsessan. Pelaajan tehtävänä on edetä läpi kymmenien lumisten ratojen nujertaen viholliset päästäkseen taistelemaan mörköä vastaan pelastaen prinsessan.

Kyseessä on perinteistä tasohyppelyä ja pulmanratkontaa, jossa pelaajalta vaaditaan ketteryyttä ja nopeita refleksejä. Pelin radat koostuvat sokkelomaisista kentistä, joissa juoksee aina tietty määrä vihollisia. Pelissä voidaan pelata peliä yksin- tai kaksinpelinä. Nick ja Tom juoksevat sokkeloissa aseinaan lumipallot, joita heittelemällä vihollisiin muuttuvat nämä hiljalleen suuriksi lumimöykyiksi. Jos lumimöykkyä potkaistaan tarpeeksi nopeaa, on vihollinen tuhottu. Jos lumi kerkeää sulaa, pääsee vihollinen taas vapaaksi. Lumipalloa työntäessä voi myös taktikoida työntäen sen toisen vihollisen päälle, jolloin pelaaja saa tuhottua useampia vihollisia kerrallaan. Teilaamalla useita vihollisia kerrallaan, saa pelaaja enemmän bonuspisteitä. Vihollisten tuhoamisesta jää kentälle usein tavaroita, joista pelaaja saa pisteitä, energiaa ja muita ominaisuuksia. Kun radan kaikki viholliset on tuhottu, sataa taivaalta bonuksia, jonka jälkeen pelaaja siirtyy ylempään rataan saaden uudet haasteellisemmat viholliset vastaansa. Radoissa on mukana myös aikarajoitus, joten viholliset on syytä tuhota mahdollisimman nopeasti. Muuten ilkeä jättimäinen kurpitsa tulee kylvään kuolemaa. Kurpitsaa vastaan ei ole muuta keinoa, kuin yrittää saada kentän muut viholliset äkkiä tapettua. Pelin viholliset koostuvat eri näköisistä ja ominaisuuksiltaan erilaisista hahmoista. Viholliset voivat esim. juosta, hyppiä ja syöstä tulta. Joka kymmenennen radan jälkeen pelaajalla on vastassaan pomovastus, jota vastaan saa taistella pidemmän aikaa.

Pelistä on tehty myös Jatko-osa Snow Brothers 2 – With New Elves, sekä useita klooneja eri alustoille.

Kuvankaappauksia Snow bros pelistä

YouTube video pelistä

Snow Brothers, 7.6 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

17.12.2013

Jätä kommentti