VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.3/10 (3 ääntä )

Sim City tiedoston lataus
Lataa Sim City
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Sim City


SimCity on Will Wrightin ja Maxis Softwaren (nykyisin EA Gamesin alajaos) kehittämä SimCity-kaupunginrakennussimulaatiopelisarjan videopeli.

Alkujaan SimCity julkaistiin vuonna 1989. Se osoittautui erittäin suosituksi ja on edelleen yksi kaikkien aikojen myydyimmistä tietokonepeleistä. Siitä on julkaistu kolme jatko-osaa, SimCity 2000 (1993), SimCity 3000 (1999) sekä SimCity 4 (2003), joista jokainen on lisännyt peruspeliin uusia ominaisuuksia ja parempaa grafiikkaa. Nintendon DS- käsikonsolille julkaistiin vuonna 2006 sarjan uusin versio, SimCity DS. Uusin versio, SimCity Societies (suom. yhteiskunnat), julkaistiin vuoden 2007 marraskuussa. Lisäksi on julkaistu monia spin-off- pelejä, kuten SimTower, jossa pelaajat pääsevät rakentamaan omaa pilvenpiirtäjää.

Kaikissa sarjan peleissä on sama kantava idea. Pelaaja toimii kaupungin itsevaltiaana pormestarina, joka vastaa kaupunkisuunnittelusta. Hänen vastuullaan on kaupungin alueiden kaavoittaminen asumisalueiksi, liikealueiksi ja teollisuusalueiksi. Pormestari vastaa myös tieverkoston ja rautateiden rakentamisesta, koulujen, kirjastojen, sairaaloiden ja poliisiasemien sijoittelusta sekä verojen, muiden tulojen ja menojen hallinnoimisesta. Pelissä saattaa tapahtua luonnonmullistuksia, kuten tulipaloja, tulvia tai maanjäristyksiä. Rikkaan ja tiheään asutun kaupunkialueen rakentaminen on hyvin haastavaa puuhaa. Ydinkeskustassa ruuhkia syntyy aina, mutta jos liikennettä on liikaa, talot saattavat slummiutua. Rikollisuuden ja tehtaiden tuottamien saasteiden kanssa on myös omat ongelmansa, joiden kanssa pelaajan on jatkuvasti taisteltava. Peli on pohjimmiltaan hyvin monimutkainen, eikä pelaaja voi aina välittömästi nähdä tekemiensä valintojen vaikutusta. Pelissä ei ole varsinaista tavoitetta –- useimmat pelaajat tavoittelevat mahdollisimman suurta asukasmäärää tai mahdollisimman paljon rahaa.

YouTube video SimCity pelistä Amiga 500 laitteistolla

Viitattu Wikipedia Sim City kuvaus

Sim City, 8.3 out of 10 based on 3 ratings
Sim City koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

18.9.2011

Jätä kommentti