VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.0/10 (2 ääntä )

Silver Surfer


Marvel-universumiin perustuva Silver Surfer julkaistiin Nintendo Entertainment Systemsilla vuonna 1990. Sen kehittäjänä toimi Software Creations, mutta julkaisun hoiti Arcadia Systems. Pelin hahmo Silver Surfer perustuu Hopeasurffari -nimiseen supersankariin, joka tunnetaan Suomessa myös nimellä Hopeanhohtoinen Lainelautailija. Hän esiintyi ensimmäisen kerran sarjakuvassa vuonna 1966, jolloin kyseessä oli The Fantastic Four -lehden numero 48. Suomessa Hopeasurffarin ensiesiintyminen nähtiin vasta vuotta myöhemmin Ihmesarjan numerossa 2. Sarjakuvissa hahmo on hopeanvärinen surffari, joka seikkailee tähtien välillä ja jolla on kytkös Galactus-nimiseen planeettojensyöjään. Yksinpelinä pelattava Silver Surfer on shoot em up -tyylinen ammuntapeli, jossa nopeat refleksit ja hyvä pelinlukutaito tuovat menestystä. Peli on tunnettu vaikeudestaan ja erinomaisista taustamusiikeista.

Pelin vaikeusaste on melkeinpä legendaarista, jopa siinä määrin, että se on esitelty maailman vaikeimpien Nintendo-pelien listalla. Haasteita etsiville Silver Surfer tarjoaa kuitenkin vastinetta koko rahalle, aivan kuten esimerkiksi Suomi Netticasino. Pelaajan tavoite pelissä on selvittää Hopeasurffari läpi viidestä eri tasosta, joiden järjestys voidaan valita itse. Osa niistä pelataan sivuperspektiivistä ja osa ylhäältä päin kuvattuna. Jokainen taso on niin ikään jaoteltu osiin, joiden lopussa sankaria vastaan ilmestyy eri superroisto, joka pitää tuhota. Roistoina nähdään sarjakuvista tutut Mefisto, skrullit ja Tulilordi. Tasoja edetessä myös Galactus ilmestyy ja lähettää Hopeasurffarin etsimään ”Kosmista esinettä” vihollisen luota. Viimeisellä tasolla esine löydetään, ja peli päättyy Hopeasurffarin ja Galactuksen yhteenottoon.

Silver Surfer -pelin pelaaminen

Pelin vaikeus liittyy siihen, että sankari kuolee yhdestäkin iskusta. Isku tarkoittaa osumaa seinään, viholliseen, maahan – mihin vain esineeseen tai asiaan pelikentällä. Tämän jälkeen taso alkaa uudestaan joko alusta tai viimeisestä talletuspaikasta, joka tuntuu monelta pelaajalta turhauttavalta. Silver Surfer -peliin on kuitenkin sisällytetty mahdollisuus parantaa hahmoa erilaisilla salasanoilla. Niiden avulla pelaaja voi esimerkiksi muuttaa Hopeasurffarin voittamattomaksi tai avata avuksi tulleiden hahmojen lukkoja. Sankari tuhoaa vastustajiaan hopealuodeilla, joita hän ampuu kädestään. Pelaaja voi myös kerätä hopeisia palloja, jotka ampuvat hopealuoteja Hopeasurffarin vierellä. Lisäksi F-kirjaimella varustettuja laatikoita keräämällä ammukset muuttuvat vahvemmiksi tulilieskoiksi, ja B-laatikoista avautuvat koko ruudun puhdistavat pommit. Jos Hopeasurffari menettää henkensä, kaikki saavutetut edutkin häviävät.

Yhteenveto

Silver Surfer on yksi Nintendo-pelien kiistellyimmistä peleistä johtuen sen vaikeudesta, mutta siinä käytetty taustamusiikki on taas saanut paljon kehuja. Tarinankerronta tasojen välissä ja niiden vapaaehtoinen valitseminen muistuttavat paljon suositumpaa Mega Man -peliä. Silver Surferin parissa voi vääntää muutaman hikipisaran ennen kuin pelin saa päätökseen, mutta se varmasti kiinnostaa erityisesti Marvel-sarjakuvien ystäviä. Silver Surfer -pelistä ei tehty jatko-osaa, vaan Hopeasurffari nähtiin seuraavan ja ainoan kerran valinnaisena hahmona Marvel: Ultimate Alliance -toimintaroolipelissä muiden Marvel-sankarien rinnalla. Yksinpelattava shoot em up -tyylinen Silver Surfer -ammuntapeli kuvastaa hyvin aikansa grafiikoita ja pelimaailmaa, tosin ristiriitaisten arvostelujen takia se ei ole noussut kriitikkojen ja pelaajien suosioon samalla tavalla kuin esimerkiksi X-Men- ja Spiderman-videopelit.

Kuvankaappauksia Silver Surfer pelistä

Silver Surfer, 8.0 out of 10 based on 2 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

29.9.2019

Jätä kommentti