VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.8/10 (4 ääntä )

Silkworm


Silkworm on Tecmon 1988 tekemä sivulta kuvattu ampumapeli, missä pelaaja ohjastaa taisteluhelikopteria tai jeeppiä. Peli julkaistiin aluksi kolikkopelinä 1988 ja myöhemmin portattuna Amigalle, Atari ST:lle. Commodore 64:lle,  ZX Spectrumille, Amstrad CPC:lle ja NES:ille.

Silkworm pelissä oli aikaansa nähden hienot grafiikat ja pelin nopeatempoinen pelattavuus teki pelistä suositun. Pelaajalla on pelissä mahdollisuus ohjaa joko taisteluhelikopteria, tai aseistettua jeeppiä. Peliä pystyy pelaamaan kaverin kanssa kaksinpelinä samanaikaisesti, toinen ohjastaen  jeeppiä ja toinen helikopteria. Kaksinpelissä pelaajien on tehtävä yhteistyötä toistensa kanssa edetäkseen pelissä. Esimerkkinä helikopteri pystyy ampuun vain suoraan eteen, joten jeepin tulee suojaa maasta helikopterin takaosa. Toisaalta jeeppi on taas haavoittuvainen etuosastaan, jota helikopterin on puolustettava.

Yksinpelissä pelaajan on helpompi läpäistä peli helikopterilla, kuin jeepillä, mutta pelaaminen jeepillä on osittain hauskempaa, kuin helikopterilla. Jeepillä eteneminen eroaa helikopterista siten, että jokainen edessä oleva este on tuhottava, tai se on ylitettävä.

Silkworm peli sisältää laajan skaalan erilaisia vihollistyyppejä, joilla jokaisella on omat heikkoudet ja vahvuudet. Kuuluisin näistä ”hanhikopteri”, joka on jättimäinen panssaroitu helikopteri, jota voidaan vertaa pieneen päävastustajaan.

Silkworm pelistä tehtiin myös jatko-osa SilkwormIV SWIV, missä kuvakulma oli muutettu aikaisemmasta poiketen ylhäältä kuvattuun.

 


Youtube video Silkworm pelistä :

Silkworm, 6.8 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

11.6.2012

Jätä kommentti