VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.5/10 (6 ääntä )

Sheep


Sheep on Mind’s Eye Productionsin tekemä ja Empire Interactiven vuonna 2000 julkaisema pulmanratkontapeli, missä pelaajan on ohjattava lampaita erilaisten esteiden ohi. Peli julkaistiin PlayStation ja Windows järjestelmille, josta se käänettiin myöhemmin Mac:ille ja Game Boy Advance:lle.

Pelin tyyli muistuttaa hieman tyyliltään Lemmings peliä. Pelissä pelaaja voi valita hahmonsa kahdesta ihmisestä Bo Peep ja Adam Halfpint, tai kahdesta koirasta Motley ja Shep. Pelaajan on ohjattava lammaslauma onnistuneesti erilaisten paikkojen läpi, kuten maatilojen ja kylien. Lampaita on neljää eri tyyppiä, jotka käyttäytyvät hieman erillä tavalla.  Keräämällä radoilta kaikki kuusi lammaspokaalia pelaaja pääsee bonusrataan. Pelin eri radat sisältävät monia hauskoja ja omituisia esteitä, kuten traktoreita, lentokoneita, jousimiehiä, ritareita ja monia erilaisia koneita. Pelaajan on pääasiassa jahdattava lammaslaumaa kierrellen sitä ja huudellen / haukkuen lampaita etäämmälle. Laumasta karanneet lampaat on ohjattava takaisin laumaan. Jos lampaat joutuvat joidenkin koneiden alle, niiden villapeite saattaa kadota ja ne jäävät potkimaan maahan. Kyseessä ei siis ole mikään Babe urhea possu tyylinen peli.

Pelin grafiikka ja animointi on hienosti toteutettu, vaikkakin se on toteutettu ihan perinteisellä isometrisellä tyylillä ilman kolmiulotteisuutta. Varsinkin ratasuunnittelu ja erilaiset toiminnot ovat hauskasti keksitty, vaikkakin niillä ei ole realismin kanssa mitään tekemistä. Tuskin farmarin tarkoituksena olisi muuten paimentaa lammaslaumaa läpi ruuhkaisan lentokentän. Lampaiden ohjaus on monin paikoin hieman haastavaa, muttei kuitenkaan liian vaikeaa. Sheep on ihan hauska klikkailu ja pulmanratkontapeli, jota voi pelaa ihan nykypäivänäkin.

YouTube video Sheep pelistä

Sheep, 6.5 out of 10 based on 6 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

12.10.2012

Jätä kommentti